Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

13/12/1999:Η μέρα που ο νομός Καρδίτσας βυθίστηκε στο πένθος

dimarxoi penthos

20 χρόνια συμπληρώθηκαν από την μέρα που βυθίστηκε στο πένθος ο Νομός Καρδίτσας.

Ήταν 13 Δεκέμβρη του 1999 όταν σε τραγικό, πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε στην Εθνική Οδό Αθήνας – Λαμίας και στο ύψος των Καμμένων Βούρλων, έχασαν τη ζωή τους τρεις δήμαρχοι του Νομού Καρδίτσας κι ένας Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής.
Οι τρεις δήμαρχοι ήταν οι: Δημήτρης Παπαγεωργίου, 44 χρόνων, δήμαρχος Κάμπου, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και πατέρας δύο παιδιών, Βασίλης Κωστόπουλος, 44 χρόνων, δήμαρχος Σελλάνων, μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος, και Αντώνης Βασιλείου, 49 χρόνων, δήμαρχος Μουζακίου, γιατρός του ΕΣΥ και πατέρας δύο παιδιών. Ο συνδικαλιστής ήταν ο Βασίλης Ζαρκινός, πρώην πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, μέλος του Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Άρνης Καρδίτσας, πατέρας δύο παιδιών.

Οι τέσσερις Καρδιτσιώτες ταξίδευαν από την Καρδίτσα προς την Αθήνα όπου θα είχαν συναντήσεις με αρμόδιους για θέματα και προβλήματα των δήμων τους και από εκεί θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχαν στις συζητήσεις που θα γίνουν στα κοινοτικά όργανα για τον προτεινόμενο νέο κανονισμό βάμβακος. Σε σημείο – λαιμητόμο της Εθνικής στα Καμμένα Βούρλα (176ο χιλιόμετρο), σύμφωνα με την Αστυνομία, το τζιπ στο οποίο επέβαιναν, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με νταλίκα που οδηγούσε ο Δημ. Μάλλιος, 29 χρόνων.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το όχημά τους πήρε φωτιά με αποτέλεσμα ν’ απανθρακωθούν οι τέσσερις επιβάτες του. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λαμίας. Στο νοσοκομείο έφτασαν ο τότε δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος και Κώστας Έξαρχος, δήμαρχος Παλαμά και πρόεδρος της ΤΕΔΚ, καθώς και άλλοι δήμαρχοι του νομού με συγγενείς των θυμάτων.
Η αναγνώριση των θυμάτων ήταν αδύνατη, γι’ αυτό μεταφέρθηκαν στην Αθήνα ώστε η αναγνώρισή τους να γίνει με τη μέθοδο του DNA. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Καρδίτσα όπου πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες τους στους δήμους από τους οποίους κατάγονταν.
Η είδηση για το τραγικό δυστύχημα και το χαμό των τριών δημάρχων και του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή, , προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σ’ όλο το νομό και ιδιαίτερα στους Δήμους Κάμπου, Σελάνων και Μουζακίου.

πηγή rizospastis




Total
0
Shares
Previous Article
dentro agnantero 2

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Αγναντερό

Next Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…
junior tennis Larisa
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2 Μαΐου 2024

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2…