Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

102 άτομα ελέγχθηκαν με την μέθοδο του «Drive through testing» στον Παλαμά

palamas covid drive thru

Ο Δήμος Παλαμά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ προχώρησε σήμερα Πέμπτη 03/12, σε ελέγχους με την μέθοδο του «Drive through testing» σε κατοίκους του Δήμου του με στόχο την πρόληψη αλλά και τον περιορισμό της μετάδωσης του ιού. Ένας ακόμη βασικός σκοπός  αυτών των test είναι να εντοπιστούν κρούσματα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα (είναι ασυμπτωματικοί), αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Για το test, προσήλθαν και έδωσαν δείγμα 102 κάτοικοι του Δήμου με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη, εκ των οποίων οι 62 ήταν άντρες και οι 40 γυναίκες, με τον αριθμό των θετικών να ανέρχεται στα 4. Τα θετικά δείγματα δηλαδή ήταν σε ποσοστό 3,92 %, χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ελλάδας.

Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη και πρόκειται για 1 άντρα και 3 γυναίκες, οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.

Παρόντες στη διαδικασία των RAPID TEST ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου, οι αντιδήμαρχοι Ουρανία Φούντα και Κοντοβάιος Θωμάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπακαβέλος Βάιος, Καρακώστας Δημήτρης, Μπανάσος Κωνσταντίνος  οι οποίος μάλιστα υποβλήθηκε σε RAPID TEST.
Total
0
Shares
Previous Article
agorastos mihalakis trikala

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες βελτίωσης στο δρόμο από Γκρόπα προς Ανθηρό

Next Article
Συλλογή ειδών καθαριότητας για τους πληγέντες του Δήμου Μουζακίου από το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών

Ματαιώνεται η επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των Νικολάου Πλαστήρα και Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ