10 εκατομμύρια (!) για το οδικό δίκτυο των Γρεβενών προς σταβλικές και βιομηχανικές μονάδες – Στο ν. Καρδίτσας κεντρικοί σχολικοί δρόμοι χωρίς άσφαλτο

Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

10 εκατομμύρια (!) για το οδικό δίκτυο των Γρεβενών προς σταβλικές και βιομηχανικές μονάδες

Στο ν. Καρδίτσας κεντρικοί σχολικοί δρόμοι χωρίς άσφαλτο

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Τα χάλια, την υστέρηση, την ανισορροπία στις οδικές υποδομές που έχει ο νομός Καρδίτσας, παρότι κεντροβαρής, εύφορος και με πλούσιους φυσικούς πόρους: κάμπο παραγωγικό – λίμνες: Πλαστήρα – Σμοκόβου – Στεφανιάδας, ορεινό όγκο – κοιλάδα Αχελώου, έχουμε επισημάνει με σειρά άρθρων μας .

¨ Σήμερα επιβεβαιώνεται η αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας – ουσιαστικά: Λάρισας – από άρθρο του έγκυρου NewsTA : στον γειτονικό νομό Γρεβενών/μονοεδρική περιφέρεια /  όπου δεν υπάρχει χωματόδρομος σε κανέναν κεντρικό περιφερειακής ευθύνης ή δημοτικό, η εκεί Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας διέθεσε ποσό 10.000.000€ για ασφαλτόστρωση δικτύου προς σταβλικές και βιομηχανικές μονάδες …!

¨ Στην ισχυρή Θεσσαλία, 12 χρόνια με την ίδια ηγεσία, ο νομός Καρδίτσας παραμένει παραγκωνισμένος, με άθλια βατότητα σε διαπεριφερειακής σημασίας δρόμους όπου κινούνται παιδιά για σχολεία (Ρόγκια Βραγκιανών Αχελώου – Αργύρι κα).

¨ Οι 4 Κοινοβουλευτικοί …καμαρώνουν την «εργατικότητα» της τοπικής ηγεσίας, διστάζουν να του θέσουν επιτακτικά τα προβλήματα, να του κάνουν κριτική για την άδικη μεταχείριση προς την ορεινή Δυτική Θεσσαλία, τον …ουραγό νομό σε Ανάπτυξη και ΑΕΠ.

¨ Σιωπή και από τους Αιρετούς ΠΣ Θεσσαλίας που ψήφισαν οι Καρδιτσιώτες, Συμπολίτευσης και Μείζονος Αντιπολίτευσης …..του χρόνου θα έρθουν να ζητήσουν την ανανέωση της ψήφου και Σταυρό προτίμησης ….

* Η Καρδίτσα, αν δεν συνέβαινε ο τραγικός κυκλώνας Ιανός, θα ήταν εκτός νυμφώνος και οικονομικού προγραμματισμού της Κυβέρνησης και Περιφέρειας Λάρισας ….
Η τραγικότητα του Ιανού …έφερε τα 143.000.000€ του Υπ. Υποδομών και έτσι εκτελούνται έργα – ευτυχώς με επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του ίδιου του Υπ.Υποδομών – που πράγματι θα αλλάξουν την όψη του πεπαλαιωμένου οδικού δικτύου σε Δυτική Αργιθέα – από Διασταύρωση Ανθηρού έως Άγιο Μηνά/ Κνίσοβο και Τύμπανο, εφόσον οι τοπικές αρχές παρακολουθούν από κοντά και την κατανομή πόρων και την εκτέλεση έργων – σε Ανατολική (έως Πετρίλο ήδη έγιναν σημαντικά τεχνικά κλπ), Μουζάκι και Πόλη Καρδίτσας.
Η πίστωση των 143 εκατ είναι η μεγαλύτερη μεταπολιτευτικά.

¨ Λόγια μεγάλα – Έργα λίγα από Περιφέρεια : 2011_2022:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
^ ο άξονας Καρδίτσα – Λάρισα, ημιτελής (Συκεώνας) επί δεκαετίες.
^ το Διοικητήριο ΠΕ Καρδίτσας……ημιτελές, ρημαδιό.
^ ο δρόμος Δέλτα – Πόλη με ρυθμούς χελώνας…
^ ο σχολικός χωματόδρομος: Θεσσαλικά Ρόγκια – όρια Ευρυτανίας (6 χλμ μόλις) επί 10 έτη ….μελέτες, σχέδια, υποσχέσεις ενώπιον της Βουλής, …λόγια αέρα ….επίσης και ο σχολικός από Αργύρι έως όρια Αιτωλίας και Ευρυτανίας (Νέο Αργύρι) μόλις 5 χλμ….
^ το οδικό τμήμα στην Εθνική Διαπεριφερειακή Οδό : Καρδίτσα – Αργιθέα – Άρτα, ιδίως από Σκάλες Τριζόλ έως 5 οδικές σήραγγες Συκιάς, προσβάλλει ολόκληρη την Θεσσαλία και την Ελλάδα – χώρα Ευρωζώνης ….

* Το μόνο σοβαρό έργο: τεχνικό – οχετός Ρέμα Πετρωτού 2014-15.
Ουδεμία επαφή Περιφερειακής Αρχής με όμιλο ΔΕΗ για βελτίωση σηράγγων Συκιάς, για άσφαλτο στην Εναλλακτική διαδρομή (3,5 χλμ) από λόφο 5 Αδέλφια …

^ Η απλή γέφυρα στα Ρογκάκια Ιτάμου, εκκρεμεί …..όπως και η σύνδεση από Μουζάκι – Κερασιά – Λίμνη Πλαστήρα …..

^ Το στέγαστρο στην Μ. Σκάλα Ανθηρού ….με τη μελέτη στα συρτάρια…..όμως το στέγαστρο περιοχή Τυρνάβου ολοκληρώθηκε με φροντίδα και πίστωση (άνω του 1,5 εκατ ευρώ) από Περιφέρεια … Λάρισας.

* Η σύγκριση με Γρεβενά – Δυτική Μακεδονία: άνιση….για την Θεσσαλία και την ορεινή Δυτική Καρδίτσα που βιώνει ανισότητες, τριτοκοσμικές υποδομές ….εν έτει 2022!

~ Οι αντοχές και ανοχή προς κάθε αρμόδιο ….εξαντλούνται !

* Κυβέρνηση και Υπουργεία: Υποδομών και Ενέργειας (ΔΕΗ) ας λάβουν τα μέτρα τους…

Δημήτρης Παπακώστας 13-7-22

* 10.000.000€ για δρόμους στα Γρεβενά από Περιφ Δυτικής Μακεδονίας :

https://news-ta.gr/10-ekatommyria-gia-to-odiko-diktyo-ton-grevenon/
Total
0
Shares