Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ψήφισμα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Για την κατάργηση μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στις 13/10/2015 συζητήθηκε το περιεχόμενο του ψηφίσματος που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

Η πρόσφατη απόφαση για την αύξηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα έξι νησιά ου Αιγαίου είναι ένα τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό που δεν πλήττει μόνο τις τοπικές οικονομίες αλλά έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην εθνική οικονομία. Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ δεν πλήττει μόνο τους επισκέπτες / τουρίστες κατά τις περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης , αλλά κυρίως πλήττει τους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα σε σχέση με κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν άμεσους και έμμεσους φόρους για παροχές τις οποίες το κράτος μας αδυνατεί να παρέχει.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αποτελεί ταφόπλακα κάθε παραγωγικής και επενδυτικής δραστηριότητας με αρνητικές προεκτάσεις στην εθνική μας οικονομία.

Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας:

• Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ψηφίσματος – διαμαρτυρία του Δήμου Σκιάθου.

• Ζητάει από την κυβέρνηση να άρει όλους τους παράγοντες που φέρνουν τα νησιά μας σε μειονεκτική θέση έναντι της ηπειρωτικής Ελλάδας.

• Δηλώνει απερίφραστα ότι το “ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών είναι αδιαπραγμάτευτο” με δεδομένο ότι πρόκειται για περιοχές όπου οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να βιώνουν καθημερινά ιδιαίτερες καταστάσεις.

• Τονίζει την “πλήρη αντίθεση της στη λογική διαχωρισμών των νησιών μας σε πολυτελή και μη”

• Ζητάει την επανεξέταση των κριτηρίων σύμφωνα με τα οποία εντάχθηκε η Σκιάθος στα νησιά με τους αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ.

• Να γίνει σεβαστή η “ Συνταγματική κατοχύρωση της έννοιας της Νησιωτικότητας”

• Καλεί τους Βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας να υποστηρίξουν δημοσίως τις συγκεκριμένες θέσεις κα να σταθούν στο πλευρό του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.




Total
0
Shares
Previous Article

Ικανοποίηση για την διατήρηση και ενδυνάμωση του Α.Τ. Μουζακίου από τον Δήμαρχο Μουζακίου

Next Article

Συνελήφθησαν στον Τύρναβο Λάρισας δύο Αλβανοί για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης

Related Posts