Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χορός Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Υπέροχες στιγμές μ’ έναν υπέροχο κόσμο !!!

    Πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 11-2-2017 και στο κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ, στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου, ο χορός του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

     Ο χορός σημείωσε απόλυτη επιτυχία και άφησε άριστες εντυπώσεις σ’ όλους όσους παραβρέθηκαν και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σ’ ένα γνήσιο Οξυώτικο γλέντι, που, κατά συνηθισμένα, κράτησε μέχρι το ….χάραμα της Κυριακής, αφήνοντας άπαντες ικανοποιημένους.

     Η άρτια οργάνωση, που, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες και τη συνεργασία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, επικράτησε σε όλους τους τομείς, καθώς και η στήριξη των Οξυωτών και των φίλων τους αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ η καταπληκτική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τους Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο, τους Νίκο Βλαχοδήμο και Γλυκερία Κωστούλα στο τραγούδι, το Γιάννη Σούλτη στο βιολί και τους υπόλοιπους καταξιωμένος καλλιτέχνες που τους συνόδευαν, κατάφερε να σκορπίσει άφθονο κέφι μέχρι το πρωϊ, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την παράδοση, στόχο, άλλωστε, που κάθε φορά ο σύλλογος επιδιώκει.

    Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και συγκεκριμένα το παιδικό – εφηβικό τμήμα υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Τόμυ Ευθυμίου και ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού, που παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά παραδοσιακούς χορούς του χωριού αλλά και απ’  όλη την Ελλάδα, αποσπώντας, για ακόμα μία φορά,  ιδιαίτερα ευμενή σχόλια.

   Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε, για λογαριασμό όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Δ. Καραβίδας, που στον καθιερωμένο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους Οξυώτες αλλά και τους φίλους του χωριού για τη στήριξη που παρέχουν στο Σύλλογο, δίνοντας έτσι και στο Διοικητικό Συμβούλιο τη δύναμη να συνεχίσει το κατά κοινή ομολογία αξιόλογο έργο του Συλλόγου σε όλους τους τομείς του πολιτισμού, που συσπειρώνει, ενώνει και προβάλει το χωριό της Οξυάς.

   Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου και για άλλα ζητήματα που αφορούν το χωριό, για ορισμένα από τα οποία επισήμανε την ανάγκη να τύχουν συλλογικής απ’ το χωριό αντιμετώπισης, εξαιτίας της καθοριστικής σημασίας τους για το μέλλον του.

   Αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων του Συλλόγου για τη στέγαση των Γραφείων του και την έκθεση των αντικειμένων του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Ιστορικού μουσείου, που από το έτος 2012 έχει δημιουργήσει και λειτουργεί ο Σύλλογος, αλλά και για τη λειτουργία των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, τόσο αυτών που ήδη υφίστανται όσο κι αυτών που επιθυμεί και προτίθεται να συγκροτήσει ο Σύλλογος, καθώς και στις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις το Συλλόγου για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος. Πρωτοβουλίες και προτάσεις, ωστόσο, που σκοντάφτουν στην αδιαφορία του Τοπικού Συμβουλίου Οξυάς αλλά και της δημοτικής αρχής να συνδράμουν στην εξεύρεση λύσης, με την παραχώρηση, αφενός, στο Σύλλογο του κτηρίου του πρώην δημοτικού σχολείου μοναστηρίου Οξυάς αλλά και κατάλληλης, αφετέρου, αίθουσας στο Μουζάκι, που θα μπορούσε να εξυπηρετεί παράλληλα και τις ανάγκες και άλλων Συλλόγων με χορευτικά τμήματα.

   Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ευχαριστώντας όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεργασία τους, το χοροδιδάσκαλο Τόμυ Ευθυμίου και τους χορευτές των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου με τους γονείς τους, που κοπιάζουν αλλά και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Σύλλογο, καθώς και το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» για την πολύτιμη συνεργασία στη λειτουργία των χορευτικών του Συλλόγου.

   Παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κα Παναγιώτα Βράντζα, ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Γ. Κωτσός, ο αντιδήμαρχος κος Επ. Γκινής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγόπουλος και Χρ. Γκαραβέλας, οι τοπικοί Σύμβουλοι Οξυάς κ.κ. Σπύρος Σωτηρίου και  Κώστας Γκέκας, εκπρόσωποι του Συλλόγου εν Θεσσαλία Οξυωτών από τη Ν. Αγχίαλο και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής και του νομού.

   Χαρακτηριστικό της βραδιάς η διαβεβαίωση όλων των θαμώνων πως διασκέδασαν και πέρασαν ….τέλεια (!!!), γεγονός που γέμισε με ικανοποίηση όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου της Οξυάς, το οποίο και ευχαριστεί με τη σειρά του και δημόσια όλους όσους παραβρέθηκαν, εργάστηκαν ή με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης του Μουζακίου, του Μαυροματίου, της Πύλης καθώς και των πόλεων Τρικάλων και Καρδίτσας, για την υποστήριξή τους.

xoros Oksias 2017

xoros Oksias 2017 1

xoros Oksias 2017 2




Total
0
Shares
Previous Article

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας

Next Article

Γ. Μανιάτης: Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. € από τη μη λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας

Related Posts