Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Φοιτητική κατοικία σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα: Οι διαθέσιμες επιλογές και οι τιμές

spiti

Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι τρεις θεσσαλικές πόλεις, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα, όσο αφορά τα διαθέσιμα σπίτια για τους φοιτητές.

Στη Λάρισα και την Καρδίτσα το μεγαλύτερο ποσοστό των διαμερισμάτων είναι χωρίς επίπλωση, αν και πρόσφατα εντάχθηκαν στην αγορά και επιπλωμένα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωνσταντίνος Κολοβός, διευθυντής της Keller Williams One που δραστηριοποιείται στις δύο πόλεις.

Τα ανακαινισμένα ή νεότερα διαμερίσματα έχουν τον πρώτο λόγο με διαφορά, συνεχίζει, και ακολουθούν τα παλαιότερα στην προτίμηση των ενοικιαστών.

Στη Λάρισα, μεγάλη βαρύτητα, οι ενδιαφερόμενοι δείχνουν στη θέση του ακινήτου, στη γενικότερη εικόνα του και σε άλλα χαρακτηριστικά.

Οι γκαρσονιέρες από 20-30 τμ καθώς και τα studios κυμαίνονται από 150 – 220 ευρώ, ενώ τα επιπλωμένα διαμερίσματα 20-40 ευρώ πιο ακριβά. Τα δυάρια 35-50 τμ από 200 έως και 280 ευρώ, ενώ τα επιπλωμένα έως 50 ευρώ πιο ακριβά.

Στην Καρδίτσα, πολλά είναι τα νεότερα διαμερίσματα, με τις τιμές σε γκαρσονιέρες, 25-35 τμ, καθώς και στα studios να κυμαίνονται από 160-200 ευρώ, ενώ οι επιπλωμένες γκαρσονιέρες ενοικιάζονται 20 με 30 ευρώ παραπάνω.

Τα Τρίκαλα, διαθέτουν περιορισμένο αριθμό μικρών διαμερισμάτων σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βίκυ Μπούγλα, Σύμβουλος Ακινήτων του γραφείου Bee Bougla, μια εικόνα που φαίνεται να αλλάζει, για να εξηγήσει:

«Ωστόσο, αυτό φαίνεται να αλλάζει, μιας και οι ιδιοκτήτες παλιών μεγάλων διαμερισμάτων ή και επενδυτές που είδαν την αύξηση των τιμών στα ενοίκια και την αυξημένη ζήτηση έκαναν την κίνηση να χωρίσουν σε μικρότερα διαμερίσματα, μεγάλα παλιά ξενοίκιαστα διαμερίσματα και να τα ανακαινίσουν και να τα “ρίξουν” στην αγορά.

Επίσης, τόσο στην Βασ. Τσιτσάνη, όσο και στην περιοχή πίσω από τη ΣΜΥ νέες οικοδομές ανεγείρονται με σκοπό τη διάθεση διαμερισμάτων προς ενοικίαση, κάτι που με την αποπεράτωση τους θα φέρει και την ισορροπία τιμών στα ενοίκια.

Η ζήτηση για φοιτητικές κατοικίες έγινε έντονη κυρίως μετά την έλευση και την επιτυχία του ΤΕΦΑΑ, καθώς και την καθιέρωση των 3ετών σπουδών στη ΣΜΥ».

Όσον αφορά τις τιμές, η Βίκυ Μπούγλα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως αυτές κυμαίνονται από 250 ευρώ έως 500 ευρώ ανάλογα με τις παροχές.

Τα 250 ευρώ αντιστοιχούν σε μια γκαρσονιέρα όχι μεγαλύτερη από 30τμ με air-condition και χωρίς έπιπλα. Τα 500 ευρώ σε ένα δίχωρο διαμέρισμα 40τμ-50τμ, με έπιπλα-ηλεκτρικά και όλους τους λογαριασμούς πληρωμένους.

sofokleousin




Total
0
Shares
Previous Article
kourti vasiliki

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών η Βασιλική Κουρτή

Next Article
aemouzakiou logo

Φιλική νίκη της A.E MOYZAKIOY επί του A.O ΠΥΛΗΣ με σκόρ 5-0