Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Με μία αλλοπρόσαλλη πολιτική, με ευθύνη της Κυβέρνησης, ευκαιριακή και τυχοδιωκτική ιδιαίτερα στο ζήτημα του προσφυγικού, αλλά και με παλινωδίες όσον αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, η χώρα από τον πυρήνα των μεγαλύτερων και ισχυρότερων Οργανισμών και Συμφωνιών στον Κόσμο περνά σταδιακά στην περιφέρεια. Για την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη η Ελλάδα, μετατρέπεται σε συστημικό κίνδυνο για τη σταθερότητα της Ευρώπης, η οποία χτίζει «τείχη» για να προστατευθεί από εμάς.

kostas-tsiarasΠριν από ένα χρόνο η τότε κυβέρνηση σεβόμενη τις μεγάλες θυσίες, που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, παρά τα όποια λάθη της στις καθυστερήσεις των μεταρρυθμίσεων, είχε καταφέρει να βγάζει σταδιακά τη χώρα από το μνημόνιο. Με προοδευτική ανάκαμψη, πλεονάσματα, σταδιακές φορολογικές μειώσεις και προσέλκυση επενδύσεων.

Εάν, σήμερα, η κυβέρνηση αρέσκεται να προβάλλει ένα άλλοθι, πως παρέλαβε τη χώρα με οικονομικό πρόβλημα, στον ένα χρόνο της διακυβέρνησής της δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να το επιδεινώσει. Και ακόμα περισσότερο, μετά από πολύμηνες αερολογίες, κατάφερε να προσθέσει ακόμα ένα μεγαλύτερο. Αυτό του προσφυγικού. Και τα δύο αυτά ζητήματα έχουν όμως μία συγκεκριμένη πρακτική. Δεν καταφέραμε αυτές τις δύο κρίσεις να τις καταστήσουμε διαχειρίσιμες. Γιατί δείχνουμε απρόθυμοι να λειτουργήσουμε με τρόπο που να φανερώνει ότι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, πως έχουμε μία δική μας αξιόπιστη πρόταση και πως μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας και να αξιοποιούμε την διεθνή βοήθεια.

Φθάσαμε, όμως, στο τέλος των ψευδαισθήσεων και η κυβέρνηση παραμένει σε σύγχυση. Αντιμέτωπη με τις υποσχέσεις που έδωσε στους δανειστές, προσπαθεί να συμμορφωθεί προς αυτές χωρίς να χάσει την εκλογική της πελατεία. Αποτέλεσμα, να καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις και η εξαρτώμενη από αυτές πρώτη αξιολόγηση, που θα απελευθέρωνε χρήματα για να επανεκκινήσει η οικονομία. Αντίθετα, η κυβέρνηση με τις επιλογές της, με τα όσα κάνει ή δεν κάνει, σκοτώνει την παραγωγική Ελλάδα και διαχειρίζεται την τύχη της χώρας με πρωτοφανή ελαφρότητα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο να σύρουν την Πατρίδα στην καταστροφή και την ανυποληψία. Βάζουμε φρένο στον λαϊκισμό αυτής της συγκυβέρνησης. Η χώρα έχει μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση, με σαφείς μεταρρυθμιστικές κατευθύνσεις και ξεκάθαρη άποψη για την πορεία στην οποία πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα.

Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν είμαστε εδώ για να ωραιοποιούμε καταστάσεις. Δεν μπορούμε και δεν θα το κάνουμε. Δεν θα υποσχεθούμε ανέξοδα σήμερα, όσα δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αύριο. Δεν θα συμπορευθούμε με τα «θέλω» μεμονωμένων ομάδων, αλλά με τα «πρέπει» για το σύνολο της κοινωνίας και της Πατρίδας. Και αυτό, που θα καθορίσει την αξιοπιστία του λόγου μας είναι οι πράξεις μας από εδώ και πέρα. Και ένα πρώτο δείγμα γραφής έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις προτάσεις μας στο ασφαλιστικό και την στάση μας απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Δεν κατέφυγε σε εύκολες αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν υιοθέτησε ακραίες μορφές διαμαρτυρίας,, αλλά κατέθεσε εναλλακτικές ρεαλιστικές προτάσεις που «δεν χαϊδεύουν αυτιά»,  δίνουν όμως βιώσιμες λύσεις και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης.

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ & Γ.Γ. Κ.Ο. Ν.Δ.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθησαν 3 άτομα στη Λάρισα με ναρκωτικά

Next Article

O Αθανάσιος Σπύρου ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μουζακίου

Related Posts