Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την Κυριακή το ντέρμπι…

a epsk

Πρεμιέρα λοιπόν αύριο στο κορυφαίο Τοπικό Πρωτάθλημα, αυτό της Α’ ΕΠΣΚ με 14 ομάδες να είναι έτοιμες να αποδείξουν ότι το επίπεδο του Ποδοσφαίρου σταδιακά βελτιώνεται.

«Εξετάσεις» επίσης για τη νέα διοίκηση της διοργανώτριας αρχής η οποία ξεκινάει από την μία προσπάθεια με αποκλειστικά δική της ευθύνη αφού όταν εκλέχθηκε το προηγούμενο Πρωτάθλημα ήταν ήδη σε εξέλιξη. Με τα έξι ματς της αυριανής πρεμιέρας θα ασχοληθούμε σήμερα αφού το ντέρμπι ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΟΦΑΔΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ θα διεξαχθεί Κυριακή.

1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ – ΤΑΥΡΩΠΟΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μέχρι και λίγο πριν την σέντρα συνεχίζουν την ενίσχυση τους οι δύο σημερινοί αντίπαλοι αφού οι γηπεδούχοι ανακοίνωσαν προχθές τον Αετόπουλο και οι φιλοξενούμενοι χθες τον Βαλάντη Αργυρόπουλο που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κόντρα στην ομάδα της γενέτειράς του. Οι πορτοκαλί του Λάμπρου Καλογεράκη αναμένεται ακόμη και σήμερα να προσθέσουν έναν ακόμη παίκτη στο ρόστερ τους. «Βάπτισμα πυρός» για τον Βασίλη Ταχτιντή που πλέον έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και την ευκαιρία να μετρήσει η ομάδα του δυνάμεις στην πρεμιέρα αφού ο πήχης φέτος έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά…

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Το πρώτο ματς κάθε Πρωταθλήματος μπορεί να «κρύβει» εκπλήξεις αλλά στο συγκεκριμένο υπάρχει φαβορί και μάλιστα ξεκάθαρο. Κανείς δεν θα υποτιμήσει την ομάδα που έχει στον πάγκο της ένας από τους καλύτερους ντόπιους προπονητές αλλά δεν είναι μόνο η έδρα που θα παίξει τον ρόλο της. Σίγουρα ο Ταυρωπός θα προσπαθεί σε όλα τα ματς αλλά με αυτόν τον αντίπαλο κανείς δεν θα του ζητήσει ευθύνες αν δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα.

2. ΑΕ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΚΟΥ – ΑΟ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Τα κατάφεραν και φέτος οι γηπεδούχοι να παραμείνουν στην κορυφαία τοπική κατηγορία. Αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντική επιτυχία. Γνωρίζουν καλά ότι και φέτος δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα ματς όλα είναι ντέρμπι «επιβίωσης». Πόσο μάλλον στην έδρα τους που αποτελεί την μεγάλη τους δύναμη. Έφυγε ο πρώτος σκόρερ, ένας πολύ καλός κεντρικός αμυντικός, ο γκολκίπερ. Είναι καλύτερος φέτος ο ΑΟ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ από πέρυσι; Η πορεία θα δείξει. Ήρθαν και φέτος καλοί παίκτες. Δημιούργησαν ανταγωνιστικό σύνολο με δικαίωμα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Δεν θα είναι καθόλου εύκολη η αποστολή της ομάδας του Χρήστου Μπαντζιά και λόγω πρεμιέρας αλλά και έδρας. Στα θετικά για το νεαρό κόουτς ότι γνωρίζει πολύ καλά τον αντίπαλο του. Υπάρχει η εμπειρία και η ποιότητα στους φιλοξενούμενους να ξεκινήσουν με τρίποντο.

3. ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΑΣΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΣΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε δύο χρονιές να ανέβουν δύο κατηγορίες αποτελεί όχι μόνο υπέρβαση αλλά και σημαντικό επίτευγμα. Θα έπαιζαν κάποια στιγμή με την ΑΣΑ, ίσως είναι καλύτερα στην πρεμιέρα. Να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτό το ματς. Το οποίο θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική εμπειρία και πολύ ευχάριστη ανάμνηση. Δεν παίζεις κάθε ημέρα με ένα τόσο μεγάλο «όνομα». Έχει κάποια μικρά προβλήματα ο κόουτς των κιτρινόμαυρων αλλά και τις λύσεις. Δεν θα ρισκάρει συμμετοχή βασικών παικτών.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Είναι πρόκληση να αντιμετωπίζεις και μάλιστα στην πρεμιέρα τον αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο. Αλλά παράλληλα και παντελή έλλειψη άγχους. Η ομάδα του Δασοχωρίου δεν έχει να χάσει τίποτα από το ματς αυτό παρά μόνο τους τρεις πόντους. Είναι πολλά περισσότερα αυτά που θα κερδίσει.

4. ΑΟΚ – ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι κυανόλευκοι είναι μία πολύ διαφορετική ομάδα από πέρυσι. Έγιναν πάρα πολλές αλλαγές ξεκινώντας από την διοίκηση και φτάνοντας μέχρι το ρόστερ. Ανανέωση σε όλους τους τομείς αλλά και αναπροσαρμογή στόγων. Σπουδαία εμπειρία για τους νεαρούς παίκτες του Θύμιου Σδρόλια η Α’ ΕΠΣΚ. Αλλά και οι δυσκολίες αρκετές. Κάθε ματς ντέρμπι. Αλλά και αγωνιστικό «μάθημα». Τι θέλουν να καταφέρουν; Να είναι ανταγωνιστικοί. Έχουν ενθουσιασμό, θέληση, ταλέντο αλλά και πολύ δύσκολη αποστολή. Ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ μετά από πολλά χρόνια στην κορυφαία κατηγορία. Προφανώς ήρθε για να μείνει. Αλλά αυτό πρέπει να το δείξει στο γήπεδο. Στον πάγκο ο Βασίλης Κούκλης από τους πλέον εξελίξιμους στον χώρο. «Αν δεν είμαστε ομάδα θα φάμε πολλές …σφαλιάρες», τονίζει.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Στο γήπεδο Καρδιτσομάγουλας το ματς αυτό που έχει ιδιαιτερότητες. Άπειροι σε γενικές γραμμές πλην ορισμένων παικτών οι τυπικά γηπεδούχοι. Πρεμιέρα στην κορυφαία κατηγορία για τον ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ που όμως στα φιλικά έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Έχει ένα ελαφρό προβάδισμα στα προγνωστικά αλλά πρεμιέρα είναι και χρειάζεται προσοχή. Πάντως και οι δυο ομάδες βλέπουν αυτό το ματς σαν ευκαιρία να πάρουν πόντους.

5. ΑΟ ΚΡΑΝΕΑΣ – ΜΑΥΡΑΪΚΗ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μια καλή 11άδα μπορεί να παρουσιάσει στο γήπεδο ο ΑΟ ΚΡΑΝΕΑΣ. Με παίκτες ποιοτικούς αλλά και έμπειρους. Μπορούν όμως να έχουν διάρκεια σε επιτυχίες; Θα δούμε. Ένα-ένα τα ματς. Πρεμιέρα με ΜΑΥΡΑΪΚΗ. Ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Θα μπορούσε να είναι και έτσι. Όμως καλύτερα να είναι συγκεντρωμένοι στην πρεμιέρα οι παίκτες του Κώστα Γιαννέλου. Το πιο ισχυρό ρόστερ από τότε που εμφανίσθηκε στο Τοπικό Ποδόσφαιρο έχει φέτος η ΜΑΥΡΑΪΚΗ. Τόσοι καλοί και έμπειροι παίκτες σε μία 11άδα και όχι μόνο. Με έναν φιλόδοξο προπονητή. Που θέλει να πάει με αυτή την ομάδα όσο πιο μακριά μπορεί.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις μία θεωρητικά καλύτερη ομάδα; Να της «χαλάσεις» τον ρυθμό. Το στυλ παιχνιδιού. Έχει τους παίκτες ο ΑΟ ΚΡΑΝΕΑΣ να περιμένει και να παίξει στην κόντρα. Όχι σε όλο το γήπεδο με αυτόν τον αντίπαλο. Που έτσι και αλλιώς είναι φαβορί.

6. ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΝΝΩΝ – ΑΟ ΦΥΛΛΟΥ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μπορεί να θεωρηθεί το πιο αμφίρροπο ματς της πρεμιέρας. Δεν έχουν μεγάλες αγωνιστικές διαφορές οι ομάδες μεταξύ τους. ο ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΝΝΩΝ θέλει να βελτιώνει το παιχνίδι του σταδιακά και αυτό μπορεί να το πετύχει υπό τις οδηγίες του Νώντα Καμινιώτη τον οποίο εμπιστεύθηκε και φέτος. Σοβαρός επίσης και στον απέναντι πάγκο ο Βασίλης Τζέλλος. Ο ΑΟ ΦΥΛΛΟΥ θέλει το καλό ξεκίνημα αφού ο στόχος είναι πρώτα από όλα, παραμονή.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: «Σφιχτό» ματς που μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες, Η έδρα θα παίξει τον ρόλο της καθώς και η δυναμικότητα του αντιπάλου. Ευκαιρία για ιδανική πρεμιέρα αλλά το τρίποντο δεν θα είναι εύκολο κόντρα σε μία ομάδα που θα παραταχθεί στο γήπεδο με στόχο πρώτα από όλα να μην χάσει.

karditsasport.gr




Total
0
Shares
Previous Article
19i oikologiki kpe

Συμμετοχή του ΚΠΕ Μουζακίου στη 19η Οικολογική γιορτή Καρδίτσας

Next Article
roloi

Αλλαγή ώρας 2019: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…