Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στον καθαρισμό των οχετών προχώρησε ο Δήμος Μουζακίου

Καθαρισμός-οχετών-1Στον καθαρισμό των κλειστών και ανοιχτών οχετών προχώρησε και φέτος ο Δήμος Μουζακίου με στόχο να μη δημιουργηθούν προβλήματα από ξαφνικές μπόρες του Καλοκαιριού, αλλά και από τις βροχές του Φθινοπώρου.

Ο καθαρισμός των οχετών είναι μια συχνή διαδικασία που επαναλαμβάνεται διαρκώς μέσα στο χρόνο ανάλογα με τα φερτά υλικά που συσσωρεύονται στους οχετούς. Εδώ να σημειώσουμε πως στην πόλη του Μουζακίου ειδικά υπάρχουν πολλοί κλειστοί οχετοί αρκετών χιλιομέτρων που εκτονώνουν τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό, καθώς τα ρέματα που προϋπήρχαν στη μεγαλύτερη πλειονότητά τους έχουν μπαζωθεί.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Μουζακίου εκτέλεσε έργο προϋπολογισμού 1.856.400 ΕΥΡΩ που αφορά την προστασία της πόλης του Μουζακίου από πλημμυρικά φαινόμενα, διότι με την άναρχη δόμηση που επικράτησε στο παρελθόν είχαν «κλείσει» όλα τα ρέματα που οδηγούσαν από το βουνό ανάντι της πόλης τα νερά στον Καθαρισμός-οχετώνΠάμισο ποταμό ο κίνδυνος πλημμυρών ήταν διαρκής μέσα στον αστικό ιστό.

Με το συγκεκριμένο έργο δημιουργήθηκε μία στεφάνη προστασίας πάνω από την πόλη που οδηγεί με δύο απολήξεις τα νερά στον Πάμισο ποταμό, αξιοποιώντας τα ρέματα της «Γκιώνας» και του «Καλύβα».

«Στην προσπάθειά μας να είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολα καιρικά φαινόμενα έγκαιρα προχωρούμε στον καθαρισμό των κλειστών και ανοιχτών οχετών του Δήμου μας. Παράλληλα έχουμε καθαρίσει το σύνολο σχεδόν των δασικών και ορεινών δρόμων ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς των πυροσβεστικών οχημάτων. Καλούμε όλους τους δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις φωτιές διότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.

Κουτσογιάννης 1

Γραφείο Τύπου Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Ενδιαφέρον από Κυπριακή Αεροπορική Εταιρεία για το αεροδρόμιο της Μυρίνης

Next Article

Δήλωση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα για την Ημέρα της Δημοκρατίας

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…