Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε τροχιά υλοποίησης η διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Αγράφων-Αργιθέας-Λίμνης Πλαστήρα

dimarxoi argithea plastira agrafwn

 Με πρωτοβουλία των τριών νεοεκλεγμένων δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδημοτική συνεργασία Δήμων Θεσσαλικών και Ευρυτανικών Αγράφων, την οποία ανακοίνωσαν οι τρεις δήμαρχοι.

 Πριν λίγες μέρες με κοινή συνέντευξη τύπου στη λίμνη Πλαστήρα οι δήμαρχοι Παναγιώτης Νάνος, Ανδρέας Στεργίου και Αλέξης Καρδαμπίκης παρουσίασαν το σκοπό της διαδημοτικής, οι οποίοι συνοπτικά είναι:

 Η από κοινού διαχείριση των φυσικών, περιβαλλοντικών, ιστορικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και αναπτυξιακών πόρων, με στόχο την Ανάπτυξη των ιστορικών Αγράφων.

 Η ανάδειξη και προστασία του Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος, με προτεραιότητα την διατήρηση των υψηλών όρων και συνθηκών αισθητικής και περιβαλλοντικής οντότητας της περιοχής.

 Η ανάδειξη και προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία σε συνδυασμό με την καθαρότητα του Φυσικού Περιβάλλοντος, αποτελεί Κιβωτό Εθνικής Μνήμης, στοιχεία που συνηγορούν στην ανάδειξη σε εθνικό περιβαλλοντικό απόθεμα υψηλής σημασίας.

 Η χάραξη κοινών πολιτικών για την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, παραγωγής ποιοτικών προϊόντων προέλευσης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με στόχο την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των κοινοτήτων και των οικισμών των Δήμων.

 Η διεκδίκηση ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων και οικονομικών πόρων για τη δημιουργία υποδομών,  έργων πνοής, προστασίας και ανάδειξης του Φυσικού, Ιστορικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος των Αγράφων.

 Το καταστατικό με τους στόχους και τους όρους της διαδημοτικής συνεργασίας αναμένεται να ψηφίσουν εντός των επόμενων ημερών τα Δημοτικά Συμβούλια, ήδη το ΔΣ της λίμνης Πλαστήρα αποφάσισε θετικά στη χθεσινή συνεδρίαση.

 Στο πνεύμα αυτό οι τρείς δήμαρχοι είχαν ήδη κοινές εμφανίσεις στην Αθήνα σε δύο εκδηλώσεις: Το Σάββατο το απόγευμα είχαν συνάντηση με  τις διοικήσεις Συλλόγων και Φορέων Καρδίτσας και Ευρυτανίας που έχουν έδρα την Αθήνα, καθώς και με το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων από τα αιολικά. Στη συνάντηση αυτή ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία Συλλόγων από τα Νότια Άγραφα, να δημιουργηθεί Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων, Θεσσαλικών και Ευρυτανικών Αγράφων.

 Την Κυριακή το πρωϊ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων οι τρεις δήμαρχοι παρουσίασαν από κοινού μία σημαντική έκδοση – λεύκωμα, που αφορά τα μοναστήρια της Αργιθέας, του συγγραφέα – εκπαιδευτικού Ξενοφώντα Κουτή.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: neosagon.gr




Total
0
Shares
Previous Article
astynomia

Νέος εξοπλισμός 1,5 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσσαλίας

Next Article
plastiras tikas

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες τιμούν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα

Related Posts

dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς Κατά…