Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται εξωτερικά το κτήριο του Δημοτικού Ωδείου και ΚΔΑΠ Μουζακίου

Dimotiko Wdeio Mouzakiou slide

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται εξωτερικά το κτήριο που στεγάζει το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου καθώς και τα ΚΔΑΠ . Την εικόνα αυτή αντικρίζουν καθημερινά δεκάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές. Πέρα από αισθητικής απόψεως, προκύπτει σημαντικό θέμα για την υγιεινή του χώρου. Οι εξωτερικές βρύσες είναι χαλασμένες και μέσα στη βρωμιά. Κάθε σιδερένιο αντικείμενο είναι σκουριασμένο. Το φωτιστικό στην οροφή σπασμένο έτοιμο να πέσει. Τα συνθήματα στους τοίχους τα βλέπουμε παντού γύρω μας, είναι μια κακία συνήθεια κάποιων που δεν σέβονται τη δημόσια περιουσία, όμως αυτό δεν απαλλάσσει τους διοικούντες από την ευθύνη να καθαρίσουν  και να επιδιορθώσουν τον χώρο. Η ΔΗΚΕΔΗΜ επιχορηγείται από τα έσοδα του Δήμου με 150.000 ευρώ ετησίως. Το έτος 2018 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ίσο με 412.573,79 €. Χρήματα υπάρχουν αλλά  οι προτεραιότητες των διοικούντων είναι άλλες.

Στις 24/4/2019 δαπάνησαν 1847,60 ευρώ για υπηρεσίες μηνυμάτων SMS που αντιστοιχούν περίπου σε 100.000 SMS. Που εστάλησαν;

 Ιδιοκτήτης συνεργείου καθαρισμού συγγενής αντιδημάρχου  έλαβε στις 18/9/2019  με απευθείας ανάθεση της προέδρου την εντολή για τον γενικό καθαρισμό στα κτήρια του Δημοτικού Ωδείου και ΚΔΑΠ  έναντι 1180,00 ευρώ με ΦΠΑ. Μια ημέρα μετά  στις 19/9/2019 πληρώθηκε. Μέσα σε μία ημέρα  έγιναν  οι εργασίες και τακτοποιήθηκε και η πληρωμή. Το ποσό αφορούσε μόνο τον εσωτερικό χώρο;

Τρεις μέρες μετά στις 22/9/2019 η εξωτερική κατάσταση του κτηρίου είναι όπως δείχνουν οι φωτογραφίες.

Αναγνωρίζουμε τον ρόλο και το έργο του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου, και του ΚΔΑΠ, οι καθηγητές και οι μαθητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, το κτήριο είναι κοιτίδα πολιτισμού και μάθησης, η μουσική  παιδεία είναι πολύτιμη για  όλους.

 Με μεγάλη μας λύπη αναγκαζόμαστε να σχολιάσουμε δημόσια την κατάσταση όμως είναι η μόνη παρέμβασή που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε αποτέλεσμα.

Για την Δημοτική Ομάδα Ενωτική Πρωτοβουλία

Η επικεφαλής

Παρασκευή Ντούρβα


dikedim 2

dikedim 3

dikedim 4

dikedim 5

dikedim 1

dikedim 6

dikedim




Total
0
Shares
Previous Article
Papastergiou slide

Δήλωση υποψηφιότητας για την Προεδρία της ΚΕΔΕ του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου

Next Article

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων

Related Posts