Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων «ΚΑΝΑΛΙΑ Καλοκαίρι 2015»

Πλούσιο το πρόγραμμα των πολιτιστικών, αθλητικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στα Κανάλια Καρδίτσας για το καλοκαίρι του 2015

Εκδηλώσεις οι οποίες προηγήθηκαν:

►Το Σάββατο 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πλατείας μουσική βραδιά-αφιέρωμα στο μεγάλο Καναλιώτη δημιουργό Μπάμπη Μπακάλη με τη λαϊκή-ρεμπέτικη ορχήστρα του συγχωριανού μας Μέγα Πυργιώτη.

►Την Κυριακή 19 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, τελέστηκε στον Αϊ-Λια Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία. Στη συνέχεια, στη μεγάλη τραπεζαρία της Εκκλησίας προσεφέρθη δείπνο (ψητή προβατίνα). Την Δευτέρα 20 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Επόμενες εκδηλώσεις:

►Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου στο ανακαινισμένο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου του χωριού μας.

►Το Σάββατο 25 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στο χώρο της πλατείας μια βραδιά αφιερωμένη στο Αργεντίνικο Τάνγκο με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Puerto Del Tango, που έρχεται από τον Βόλο να μας παρουσιάσει την κουλτούρα της μακρινής Αργεντινής μέσω του χορού.

►Την Παρασκευή 31 Ιουλίου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Αθλητικό Κέντρο με τη συμμετοχή του καλλιτέχνη Δημήτρη Ζερβουδάκη (με εισιτήριο €10).

►Από τις 6 ως τις 12 Αυγούστου θα διοργανωθεί από τον ΜΕΣΚ στην πλατεία έκθεση φωτογραφίας με θέμα το χωριό.

►Αρχές Αυγούστου το χωριό μας θα φιλοξενήσει ποδηλατικούς αγώνες που θα έχουν αφετηρία και τέρμα τηνπλατεία μας. Είναι μια συνδιοργάνωση του ΜΕΣΚ και του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας (ΠΟΚ).

►Την Παρασκευή 7 Αυγούστου το βράδυ ο θεατρικός θίασος Καρδίτσας «Όψεις» θα μας παρουσιάσει θεατρική παράσταση στο Αθλητικό Κέντρο (με ελεύθερη είσοδο).

►Την Κυριακή 9 Αυγούστου θα τελεστεί στη βρωμόβρυση η παραδοσιακή υποδοχή της Αγίας εικόνας της Παναγίας της «Καναλιώτισσας». Μετά το πέρας της τελετής θ’ ακολουθήσει στο Πνευματικό Κέντρο η απονομή των υποτροφιών σπουδών του αείμνηστου συγχωριανού μας ιατρού Νεοπτόλεμου Δήμου στα αριστούχα παιδιά των Καναλιωτών, σ’ αυτά που αποφοίτησαν από το Λύκειο το προηγούμενο σχολικό έτος και εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Την ίδια ημέρα, το βράδυ, θα δούμε στο Αθλητικό Κέντρο θεατρική παράσταση με το θίασο του Δημήτρη Ρήτα (με ελεύθερη είσοδο).

►Την Δευτέρα 10 Αυγούστου και ώρες 18.00-20.30 στην πλατεία του χωριού θα δοθούν μαθήματα και θα διενεργηθούν, όπως και πέρυσι, αγώνες σκακιού από το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καναλιωτών της Αθήνας κο Θωμά Παπαζαχαρίου (Μέλος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Ο Αριστοτέλης» και αντιπρόσωπος του σωματείου στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) με τη συνδιοργάνωση του ΜΕΣΚ. Θα διατεθούν έως και 15 σκακιέρες για να μπορούν να παίζουν ταυτόχρονα 15 ζευγάρια (30 άτομα). Ο κος Παπαζαχαρίου θα διδάσκει σε αρχάριους ενώ οι προχωρημένοι θα μπορούν να διαγωνιστούν με έπαθλο ένα επιλεγμένο βιβλίο για τους τρεις πρώτους.

►Την Τετάρτη 12 Αυγούστου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί πάρτι νεολαίας στο Αθλητικό Κέντρο. Στις 14 Αυγούστου θα ξεκινήσει το διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι για την εορτή της Παναγίας, ενώ ανήμερα 15 Αυγούστου, με την παρουσία των Δημοτικών και Τοπικών Αρχών του Δήμου Μουζακίου και της Κοινότητας Καναλίων αντίστοιχα, θα τελεστούν Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Τρισάγιο με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων – θυμάτων 1941-1949 και ακολούθως θα διεξαχθεί ο «δρόμος θυσίας».

►Την Κυριακή 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη βραδιά των πενηντάρηδων, εφέτος των γεννηθέντων το 1965. Λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής στον κο Κωνσταντίνο Μπαλταδώρο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΜΕΣΚ (τηλ. 6974302038).Την ίδια ημέρα, οι Καναλιώτισσες «νύφες» της Αθήνας προσκαλούν όλες τις Καναλιώτισσες στη δική τους καθιερωμένη βραδιά στην πλατεία. Λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής στις κυρίες: Ελένη Κατέρη σύζυγο Νικολάου (τηλ. 6974330414) και Αγγελική Κατέρη σύζυγο Παναγιώτη (τηλ. 6945344641)

►Την Παρασκευή 28 Αυγούστου διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον ΜΕΣΚ η γιορτή «Πετιμέζι και Ριτσέλια».Σκοπός μας είναι ν’ αναδείξουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων αυτών και φυσικά να τα γευτούμε όλοι μαζί στην πλατεία του χωριού. Την ίδια ημέρα, παραμονή της γιορτής του Αϊ-Γιάννη, θ’αναβιώσει η παλιά συνήθεια της ολονυκτίας στο ξωκλήσι στην Σαρακίνα.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα των Καναλίων
http://www.kanalia-karditsa.gr/




Total
0
Shares
Previous Article

12,65 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για έργα

Next Article

Συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης για το πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περ. Θεσσαλίας

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…