Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προσυνεδριακή ημερίδα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας της κοινωνίας των πολιτών

Αγαπητοί Συνεταιριστές, φίλες και φίλοι

Μετά την προσυνεδριακή ημερίδα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας της κοινωνίας των πολιτών που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2016 στην Θεσσαλονίκη, παρεβρέθηκαν ως ανεξάρτητοι και ίσως οι μόνοι φορείς της κοινωνικής οικονομίας, το Δίκτυο Αναπτυξιακής Σύμπραξης Κοινσέπ Δ.Α.ΣΥ.ΚΟ. ως μοναδικό εθνικό Δίκτυο νομικής αστικής μορφής (Α.Μ.Κ.Ε.) με ενεργό επιχειρηματικό και θεσμικό ρόλο συμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαική νομοθεσία περι εθνικών δικτύων, και τα άλλα τρία μέχρι στιγμής περιφεριακά δίκτυα με νομική μορφή (Α.Μ.Κ.Ε.), ΠΕ.ΜΗ. Αττικής, Δίκτυο Κοινσέπ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δίκτυο Κοινσέπ Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία συζήτησαν και συναποφάσησαν :

  • Την προσωρινη αναστολή της δημιουργίας τριτοβάθμιου πανελλήνιου οργάνου εκπροσώπησης των δευτεροβάθμιων οργάνων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (Δικτύων), μέχρι την δημιουργία και δύο ακόμη δικτύων με ανάλογο ποσοστό εταίρων ως ορίζει ο νόμος.
  • Την δημιουργία κλειστής ομάδας των τεσάρων διαχειριστών για συνεχή επικοινωνία, ενημέρωση και δημιουργία υποστηρικτικής δομής μεταξύ των δικτύων.
  • Την δημιουργία ομάδας λογαριασμών skype για την επίτευξη συνελεύσεων μεταξύ των διαχειριστών.

Μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης ομόφωνα με το παρόν δελτίο τύπου το Δίκτυο Αναπτυξιακής Σύμπραξης Δ.Α.ΣΥ.ΚΟ. ανακοινώνει :

  • Συμφωνεί και επι της ουσίας με τα προσυμφωνηθέντα δια του διαχειριστή Καψάσκη Δημήτρη στις 12 Μαρτίου 2016 στην Θεσσαλονίκη και ως ανωτέρω αναφερόμενα ως δεδομένα καλης και δημιουργικής θέλησης στα πλαίσια της συνεργατηκότητας και κοινωνικής επιχειρηματηκότητας άνευ καμίας δέσμευσης σε τάσεις και πράξεις που θα αντιτίθενται με τα ως άνω.
  • Ως Δίκτυο Αναπτυξιακής Σύμπραξης Δ.Α.ΣΥ.ΚΟ. θα συμμετάσχουμε δημιουργικά και με σκοπό την διαβούλευση και συζήτηση επι παντός εφικτού σε όλα, προς εμάς και την κοινωνικο συνεταιρισμό, παράλληλα προσυνέδρια της κοινωνίας των πολιτών, χωρις να συμφωνούμε επι της ουσίας, ελπίζοντας πάντα να βρεθεί η σωστή γέφυρα επικοινωνίας.
  • Δεν συμφωνούμε στην υπογραφή του προβαλλόμενου «κώδικα δεοντολογίας» για δύο βασικούς λόγους:

Α) Δεν έχει κοινοποιηθεί στους εταίρους – μέλη μας με συνέπεια την μη συμμετοχή στην διαβούλευση των όρων.

Β) Οι υπογράφοντες δια των λογοτύπων τους, άλλοι δεν υπάρχουν πλέον ως Κοιν.Σ.Επ. και άλλοι δεν ανήκουν στον χώρο των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και εν γένει της προσπάθεια ένταξης της κοινωνικής οικονομίας στα ελληνικά δρόμενα.

Γ) Δεν συμπεριλαμβάνονται τα προαναφερφέντα δίκτυα και ως εκ τούτου αποτελεί την απ αρχής μη τήρηση της ως άνω συμφωνίας και καλό θα ήταν να αποσυρθεί πρός το παρον για το καλό των συμφωνηθέντων

4) Το Δίκτυο Αναπτυξιακής Σύμπραξης Δ.Α.ΣΥ.ΚΟ. αποτελείται από 21 εταίρους  εκ των οποίων οι Κοιν.Σ.Επ. Συν-Πράξη, Συνέργεια και Εν Δράσει ειναι ότι πιο έμπειρο στον χώρο για να σας προσφέρουν τις κατάλληλες τεχνικές και επιχειρηματικές πρακτικές για την δημιουργία και όδευση συνεργατισμών και δικτύωσης. Ο Διαχειριστής μπορεί να το παρέχει όχι να το διδάξει. Το αφήνω στους εταίρους που εμπιστεύομαι.

5) Τέλος το Δίκτυο Αναπτυξιακής Σύμπραξης Δ.Α.ΣΥ.ΚΟ. Θα ήθελε να προτείνει εκτός από το χέρι συνεργασίας και την διοργάνωση ημερίδων για την δημιουργία δικτύων η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων έχοντας δεδομένο την εκπροσώπησή του σε 8 περιφέρειες και 13 περιφεριακές ενότητες.

Με Συνεργατικούς Χαιρετισμούς

Για το Δ.Α.ΣΥ.ΚΟ.

Ο Διαχειριστής
Καψάσκης Δημήτρης




Total
0
Shares
Previous Article

Δημοπρατείται μέσα στις επόμενες ημέρες η βελτίωση του κλειστού στον Αμπελώνα

Next Article

Απόλυτα επιτυχημένο το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στα Τρίκαλα

Related Posts

metafora mathiton
Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία για το αποκλεισμό των μαθητών/τριών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) από τη δωρεάν μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης