Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρουσίαση του δίσκου του κ.Φίλιππα Πλακιά, “Μολυβάκι μου ΧαΜπέ”

Γράφει ο Ηλίας Μπάλλας

Ο Μουζακιώτης κ Φίλιππας Πλακιάς, ο άνθρωπος που κουβαλάει την μουσική ιστορία και παράδοση του Μουζακίου, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στο γνωστό βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, παρουσίασε την καινούργια του δισκογραφική δουλειά «Μολυβάκι μου χαμπέ» σε μουσική του κ. Φίλιππα Πλακιά και στίχους του κ. Δημήτρη Λέντζου, είναι τραγούδια με ζεστασιά φιλία της παρέας και της αγάπης για το λαϊκό τραγούδι .

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο κ. Φίλιππας Πλακιάς και συμμετέχουν  ο κ. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η κ. Καίτη Κουλλιά.

Η παρουσίαση της καταπληκτικής αυτής δουλειάς έγινε από τον γνωστό Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη κ Διονύση Τσακνή και από  τον Δημοσιογράφο  κ.Γεώργιο Κοντογιάννη.

Μιλώντας  ο κ. Διονύσης Τσακνής για την μακρόχρονη και σημαντική πορεία του  συνθέτη, στιχουργού  και τραγουδοποιού, κ. Φίλιππα  Πλακιά, αναφέρθηκε στην μεγάλη του ευκολία να παίζει με τα είδη της μουσικής  με αξιοζήλευτο τρόπο και την ευκολία να γράφει μουσική με τον παραδοσιακό τρόπο την κιθάρα  που σε οδηγεί κάθε φορά από διαφορετικά μονοπάτια αλλά στον ίδιο πάντα δρόμο.

Με τα ίδια καλά λόγια αναφέρθηκε και ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Κοντογιάννης για την μακρόχρονη  και σημαντική μουσική πορεία του κ. Φίλιππα Πλακιά.

Στην συνέχεια με την καταπληκτική του ορχήστρα ο κ. Φίλιππας Πλακιάς παρουσίασε όλα τα τραγούδια του δίσκου  στην κατάμεστη αίθουσα του Βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

Άνθρωποι της μουσικής όπως  ο κ. Χρήστος Λεοντής και άλλοι καλλιτέχνες  έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση του κ. Φίλιππα Πλακιά.

Την εκδήλωση παρακολούθησα  με τον φίλο Χρήστο Πλακιά, την αδελφή του Λεμονιά με τον σύζυγό της Δημήτρη Μπότσαρη και την Φανή Παπαποστόλου.

Καλή επιτυχία στο “Μολυβάκι μου ΧαΜπέ”


FILIPPAS

GENIKH-EIKONA

TSAKNHS

Η εκδήλωση σε βίντεο:


Μπάλλας Ηλίας

Ηλίας Μπάλλας

 

 




Total
0
Shares
Previous Article

Συναντούνται οι απόφοιτοι του δημοτικού σχολείου Παλαιοχωρίου Οξυάς

Next Article

Στην παραλία του Βόλου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Η Ευρώπη στην περιοχή μου»

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…