Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του νέου δακτυλίου της Καρδίτσας

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τμήμα του νέου δακτυλίου της Καρδίτσας με την ολοκλήρωση έργου προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Έργο ανάπτυξης και ποιότητας ζωής για την Καρδίτσα»

Παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη στη  κυκλοφορία  τμήμα  της δυτικής παράκαμψης της πόλεως Καρδίτσας  από τον ισόπεδο κόμβο του Ταυρωπού έως ισόπεδο κόμβο του Φαναρίου.

Η κατασκευή του έργου έγινε από την εργολαβία  «Παράκαμψη Καρδίτσας – Τμήμα από διασταύρωση Φαναρίου έως διασταύρωση Ταυρωπού»,  με  προϋπολογισμό σύμβασης   4.003.702,77 ευρώ.

Με την παραπάνω εργολαβία παραδόθηκε κύρια  αρτηρία   συνολικού μήκους   1.813 μέτρων περίπου, συνολικού πλάτους ασφαλτικού 15,30 μέτρων με διαχωρισμό των κινήσεων με κεντρική νησίδα πλάτους 2 μέτρων. Κάθε κατεύθυνση  έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,25μέτρων , ενώ για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, εγκαταστάθηκε οδοφωτισμός σε όλο το μήκος της οδού και στηθαία ασφαλείας εκατέρωθεν της κεντρικής νησίδας και στις οριογραμμές τις οδού. Επίσης  κατασκευάστηκε και παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους  2.0 Κμ και πλάτους 6.50 μ.

Στο τμήμα αυτό κατασκευάστηκαν δύο  ισόπεδοι – ηλεκτροφωτισμένοι και σηματοδοτούμενοι κόμβοι  οι οποίοι είναι  ο ισόπεδος κόμβος Φαναρίου  (Χ.Θ.: 2+450 – μορφής σταυρού) και ισόπεδος κόμβος Ταυρωπού ( Χ.Θ. 4+263-μορφής ταυ).

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα του συνολικού έργου κατασκευής του Περιφερειακού δακτυλίου Καρδίτσας, συνεπώς η αναγκαιότητα του επιβάλλεται από τις απαιτήσεις συνέχειας και ομοιομορφίας του οδικού δακτυλίου στο σύνολο του. Ο προϋπάρχων δακτύλιος παραλάμβανε το σύνολο του κυκλοφοριακού φόρτου, είτε πρόκειται για μετακινήσεις τοπικής , είτε ευρύτερης κλίμακας , ενώ η κατάσταση επιβαρύνονταν διαρκώς λόγω του έντονου ρυθμού ανάπτυξης του πολεοδομικού ιστού . Η ολοκλήρωση του δακτυλίου αποφορτίζει το ιδιαίτερο βεβαρημένο εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης της Καρδίτσας .

Με την  εφαρμογή της τυπικής διατομής  επιτυγχάνονται ασφαλές συνθήκες κυκλοφορίας ενώ με το παράπλευρο δίκτυο και τους Ισόπεδους κόμβους που αποτελούν συνοδά έργα της Παράκαμψης Καρδίτσας εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι παρόδιοι χρήστες και επιτυγχάνονται οι συνθήκες ελευθερο επικοινωνίας εκατέρωθεν αυτής .

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παραδώσαμε σήμερα στην κυκλοφορία ένα σημαντικό τμήμα της δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας από τον ισόπεδο κόμβο του Ταυρωπού έως ισόπεδο κόμβο του Φαναρίου. Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, την ασφάλεια των μετακινήσεων των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Όλοι γνωρίζουν πως ο υφιστάμενος δακτύλιος αδυνατούσε να αντιμετωπίσει τις σημερινές ανάγκες του κυκλοφοριακού φόρτου. Πλέον δίνεται μία επιπρόσθετη «ανάσα» στους κατοίκους της Καρδίτσας αλλά και τους διερχόμενους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, ενώ αισιοδοξούμε στα τέλη του ερχόμενου μήνα, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να παραδοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα του δακτυλίου, ώστε το έργο να γίνει πλήρως λειτουργικό. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που υλοποιείται μέσα από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών στο οδικό δίκτυο ευθύνης της. Ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο των εργολαβιών του, το οποίο έριξε χρήμα στην τοπική αγορά αλλά και έδωσε θέσεις εργασίας σε πολλούς ανθρώπους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».




Total
0
Shares
Previous Article

Βραβεύτηκαν από το Δήμο Πύλης οι επιτυχόντες μαθητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Next Article

Έψαλαν τα κάλαντα στο Δημαρχείο οι δόκιμοι Στρατονόμοι

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…