Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Digital skills for people living in 3rd age”

Στη Σόφια η 1η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος που στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας

Η 1η συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Digital skills for people living in 3rd age” που στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε στη Σόφια. Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνα, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Ευρωπαϊκών & Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Σωτ. Μπακαλάκου και η Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κ. Φουλ. Γκαραγκούνη.

Η συμμετοχή των εκπροσώπων του Δήμου στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς έδωσε πολλά ερεθίσματα και ιδέες για το πώς μπορεί ο Δήμος να  βελτιώσει τις υπηρεσίες του, αλλά άνοιξε και δρόμους για νέες συνεργασίες.

Ειδικότερα, βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι οι παρακάτω:

  • Ανάπτυξη του ψηφιακού γραμματισμού των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.
    • Προώθηση της πρόσβασης σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες (ηλεκτρονική οικονομία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική εκπαίδευση, ηλεκτρονικές επικοινωνίες)
    • Παροχή ευκαιριών μάθησης υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένες στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας
    • Βελτίωση και ενίσχυση των κοινωνικών συνδέσεων για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας

Συντονιστής εταίρος του προγράμματος είναι η Κοινωνική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Catalyst in Communities» με έδρα το Λονδίνο (UK) και εκτός από το Δήμο Καρδίτσας, συμμετέχουν φορείς από Ολλανδία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ισπανία.

Ο ρόλος του Δήμου Καρδίτσας στο εταιρικό σχήμα είναι η εφαρμογή του επιστημονικού υλικού και της μεθοδολογίας που θα αναπτυχθεί από τους εταίρους που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο ρόλο στο πρόγραμμα και η διάχυση του αποτελέσματος στην τοπική κοινωνία.

Η χρονική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες. Ο συνολικός προϋπολογισμός  του προγράμματος είναι 207.220,00 € εκ των οποίων ο Δήμος Καρδίτσας θα διαχειριστεί το ποσό των 28.061,00 €.

dimos karditsas meeting 1

dimos karditsas meeting 2




Total
0
Shares
Previous Article

Παρουσίαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας στην Αθήνα

Next Article

Ο Δήμος Πύλης τιμά και βραβεύει τους μαθητές που πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Related Posts

dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς Κατά…