Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε σε Μουζάκι και Λαμία ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων για δημοσιογράφους

 

Νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους δημοσιογράφους Κεντρικής Ελλάδας θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε 

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο σε Μουζάκι και Λαμία ο πρώτος κύκλος

Ο πρώτος ο κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης και ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας έκλεισε με δύο αυτοτελή σεμινάρια με θέμα τις νέες τεχνολογίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στο Μουζάκι σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mouzaki Palace και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στη Λαμία, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλάμβανε μια γενική εισαγωγή στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στις υπηρεσίες και εργαλεία του διαδικτύου που χρησιμοποιούνται σήμερα στη δημοσιογραφία για την παραγωγή αλλά και για την κατανάλωση δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κοινωνικά μέσα (Facebook, Twitter, blogs, Instagram, κ.α) τα οποία αποτελούν πλέον απαραίτητα εργαλεία για την διάχυση της εργασίας των δημοσιογράφων αλλά και πηγή ενημέρωσης για τους ίδιους τους δημοσιογράφους.

Στα σεμινάρια δίδαξαν ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Ανδρέας Βέγλης όπως επίσης και από το  Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό επίσης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος, ο κ. Παναγιώτης Τσαρχόπουλος. Τέλος, σημαντική ήταν η εισήγηση από τον κ. Παναγιώτη Γκανά, υπεύθυνου ανάπτυξης των social media στην εταιρεία Alter Ego με θέμα τα «Τεχνικά στοιχεία για τη ανάπτυξη των ψηφιακών μέσων».

Συνολικά πάνω από 80 δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, παρακολούθησαν τα τέσσερα συνολικά αυτοτελή σεμινάρια, που ξεκίνησαν από το Βόλο, συνεχίστηκαν στη Λάρισα, ακολουθήσε το Μουζάκι για τους συναδέλφους Τρικάλων και Καρδίτσας και ολοκληρώθηκαν στη Λαμία. 

Και 2ος κύκλος 

Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Μουζάκι και Λαμία, ολοκληρώθηκε και ο σχεδιασμός για την εκκίνηση του δευτέρου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων 20 ωρών και συνολικής διάρκειας επτά εβδομάδων. Δηλαδή έξι εβδομάδες η παράδοση των σεμιναρίων θα γίνεται εξ αποστάσεως μέσα από ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα (e-learning), ενώ την τελευταία εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί εργαστηριακό μάθημα στη Λάρισα.

Κι αυτά τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο λεπτομερής σχεδιασμός τους.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». 

H Διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος

Ένωσης Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια

IMG 20180224 192340

IMG 20180225 113438

IMG 20180225 113452

IMG 20180225 113831




Total
0
Shares
Previous Article

Barcode στις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και των εφημερίδων

Next Article

Ο Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων γιόρτασε τους προστάτες του Αγίους Θεοδώρους

Related Posts