Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Να μη γίνει εφιάλτης το όνειρο της Ιθάκης!

.

ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ

Του ΟΡΕΣΤΗ ΨΑΧΟΥΛΑ


 Η Ιθάκη που ανακάλυψε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ως σύγχρονος Οδυσσέας θα είχε αξία και νόημα, αν πραγματικά θ’ άνοιγε μια καινούρια ελπιδοφόρα σελίδα για τη χώρα μας. Δυστυχώς, η πραγματική Ιθάκη για την οικονομία απέχει μερικές δεκαετίες και ως τότε θα υποφέρουν τα ¾ του Λαού μας. Προς τί λοιπόν οι θριαμβολογίες;

 Βέβαια για τον πρωθυπουργό και εν γένει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί την «πεπατημένη».

 Επιχειρούν προκλητικά και χωρίς ίχνος ντροπής να παραπλανήσουν το Λαό καλλιεργώντας του ψεύτικες ελπίδες. Αλήθεια, τί θ’ αλλάξει για τον καθένα από εμάς;

 Απολύτως τίποτε. Απεναντίας τα μνημόνια θα διαδεχθεί ένα ιδιότυπο και αυστηρό καθεστώς επιτροπείας που θα ελέγχει ανά τρίμηνο τους δείκτες της οικονομίας και την τήρηση των μέτρων για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

Πιο απλά :  θα σταματήσουμε να πληρώνουμε  δυσβάσταχτους φόρους;

  • Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ;
  • Θ’ αυξηθεί το αφορολόγητο όριο;
  • Θα υπάρξουν ελαφρύνσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ;
  • Θ’ αποτραπεί η μείωση των συντάξεων κατά 20% περίπου το 2019;
  • Θα σταματήσουν να φεύγουν οι νέοι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό;
  • Θα βελτιωθεί η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία;
  • Θα σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου;

 Είναι μερικά καίρια ερωτήματα που δεν απαντώνται. Και ακόμη είναι δυνατόν να χαραχθεί οικονομική πολιτική όταν οι κυβερνώντες διέλυσαν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και διώχνουν κάθε διαφαινόμενη επένδυση;

 Είναι δυνατόν να υπάρξει ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας όταν ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ και άλλα δυσμενή μέτρα έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο και απόγνωση, αγρότες και κτηνοτρόφους;

 Τ’ όνειρο της Ιθάκης του κ. Τσίπρα δυστυχώς αποδεικνύεται εφιαλτικό για τον Έλληνα πολίτη, που έχει γονατίσει στ’ αποκαΐδια μιας ρημαγμένης χώρας.

 Πέστε, κύριοι της κυβέρνησης ξάστερα ότι εγκαινιάζετε την προεκλογική περίοδο και με επόμενο σταθμό τη ΔΕΘ προσπαθείτε γι’ ακόμη μια φορά να πείσετε τον Ελληνικό Λαό ότι όλα τα πράξατε καλώς. Όμως «τα έργα και οι ημέρες σας» αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Με την πολιτική σας υπερχρεώσατε τη χώρα και παρά τις αιματηρές θυσίες του Λαού αυξήσατε το χρέος. Αυτό είναι πρωτάκουστο. Γελούν με τα χάλια σας και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών.

 Επιχειρείτε με διχαστικό λόγο να μεταφέρετε τα βάρη στους προηγούμενους, λες κι εσείς είστε «αθώες περιστερές»!! Βλέπουν οι πολίτες την αριστερή φασίζουσα πολιτική σας και την ισλαμοποίηση της χώρας. Δεν έχετε «ούτε ιερό ούτε όσιο»!

 Δεν ζητήσατε μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που χάθηκαν στο Μάτι και έχετε το θράσος να κοροϊδεύετε τους πολίτες, εσείς που ανοίξατε τη βιομηχανία πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας.

 Το Καστελόριζο το πληρώσαμε ακριβά. Στο χέρι μας είναι ν’ αποτρέψουμε νέα δεινά με την εκλογή, στην κυβέρνηση, της «ΝΔ». Δεν έχουμε το δικαίωμα να πιστέψουμε  ψέματα και ν’ αμαυρώσουμε το ιστορικό νησί της Ιθάκης και το έργο του Ομήρου.




Total
0
Shares
Previous Article

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου της Πέμπτης 23/8

Next Article

Χρ. Κατσαβριά: "Άλμα ελπίδας από την Καρδίτσα"

Related Posts