Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μπάλλας Ηλίας: Με νομιμότητα αυτήν τη φορά αλλά χωρίς ουσία

Η συζήτηση για τον ανεμολογικό ιστό στην  Οξυά.
Παρακολούθησα το Δημοτικό Συμβούλιο και την συζήτηση που έγινε για την τοποθέτηση του ανεμολογικού ιστού στην Οξυά
Μια συζήτηση που κατά την γνώμη μου δεν διαφώτισε κανέναν  ,χωρίς οξύτητες   αυτήν τη φορά αλλά και χωρίς ουσία ,  για μια ακόμα φορά ακούστηκαν  από την μια πλευρά γενικόλογα επιχειρήματα τα οποία θα είχαν απορριφθεί  από τους ίδιους  σε μεγάλο βαθμό  αν  υπήρχε η σωστή ενημέρωση από την Δημοτική αρχή  για τα πλεονεκτήματα  και τα μειονεκτήματα από ένα τέτοιο έργο.
Και από την άλλη ο κ Δήμαρχος  και η κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  αντί να απαντήσουν
γιατί  έφεραν  το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο  βιαστικά, πρόχειρα  χωρίς ενημέρωση και χωρίς καμιά προετοιμασία με αποτέλεσμα   να εκτεθούν οι ίδιοι αλλά και  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας  που το υπερψήφισαν , με την ακύρωση  του από την  Περιφέρεια  και  γιατί   τελικά χρειάσθηκε η πίεση της αντιπολίτευσης  να αναγκασθούν να εφαρμόσουν την νομιμότητα.
Αντί  επίσης να απαντήσουν  ο κ Δήμαρχος και η κ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  στο  σωστό και ουσιαστικό  ερώτημα της Δημοτικού Συμβούλου κ  Αναστασίου Βασιλικής , ποια είναι τα  οφέλη και τα πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου    προτίμησαν  την  σιωπή αν και τα γνώριζαν  πάρα πολύ καλά .
Αν  ο κ Δήμαρχος και η  κ πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου δεν απάντησαν γιατί σκέπτονται   να χειριστούν  το θέμα  των αντισταθμιστικών   και την διαπραγμάτευση   προσωπικά  οι ίδιοι  ,  θα είναι τεράστιο λάθος τους , διότι χωρίς διαφάνεια  και συνεργασία  τέτοια έργα δεν προχωράνε .
Το  θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί  με συνεργασία  του  Δημάρχου  , ομάδας εργασίας  που θα οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ,το τοπικό Διαμέρισμα  και με την στήριξη ειδικών επιστημών  και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων αυτών  με διαφάνεια  ξανά  να έλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.
Όπως επίσης ουσιαστική είναι η εφαρμογή των περιβαλλοντολογικών μελετών  γιατί μόνο έτσι θα προστατεύσουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας .
Πιστεύω  είναι λάθος του κ Δημάρχου  και είχε δίκιο η κ Ντούρβα ,  δεν είχε καμία δουλειά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να  κάνει  τοπογραφικό  ,και αν ήθελε να ελέγξει το τοπογραφικό με συντεταγμένες που κατέθεσε η εταιρία θα μπορούσε η ειδικός σύμβουλος να το κάνει από το γραφείο της , με απόκλιση λίγα μέτρα  και αν η εταιρία  είχε παραπλανήσει το Δήμο κακό του κεφαλιού τους  θα τα μάζευε  και θα έφευγε  νύχτα .
Τελικά   ο κ Δήμαρχος   αντί να απαντήσει  στις ερωτήσεις της κ Ντούρνας  ,της κ Αναστασίου και στην τοποθέτηση του κ Καραβίδα  προτίμησε  να αποφύγει  όλα αυτά τα ουσιαστικά  ερωτήματα και να απαντήσει  με ειρωνεία  και  με  προσωπική επίθεση στην αρχηγό της μειοψηφίας ότι είναι αδιάβαστη ( έχει μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο το Δημοτικό Συμβούλιο)  ότι  κατέχετε από αντιπολιτευτικό μένος  και άλλα  τέτοια και ξεχνάει  ο κ Δήμαρχος ότι  η Αντιπολίτευση έχει θεσμικό και ουσιαστικό  ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας  και εκπροσωπεί  τους μισούς σχεδόν συμπολίτες μας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με περισσότερο σεβασμό.
Και πολύ περισσότερο θα έλεγα   για  τέτοια σοβαρά θέματα  θα έπρεπε  ο ίδιος ο κ Δήμαρχος  να  είχε  ενημερώσει   την αντιπολίτευση  και τους κατοίκους για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα  ενός  τόσου σοβαρού έργου  διότι πιστεύω με ενημερωμένους  πολίτες δεν θα υπήρχε αυτή η αντίδραση των κατοίκων της Οξυάς . .
Μπάλλας Ηλίας



Total
0
Shares
Previous Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων (ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ)

Next Article

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…
junior tennis Larisa
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2 Μαΐου 2024

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2…