Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή πίτας του Συλλόγου Απανταχού Παλαιοχωριτών «Άγιος Δημήτριος»

Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή πίτας του Συλλόγου Απανταχού Παλαιοχωριτών «Άγιος Δημήτριος»

 

Το βράδυ του Σαββάτου στις 15 Φεβρουαρίου 2020, έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Απανταχού Παλαιοχωριτών «Άγιος Δημήτριος» στο Παλαιοχώρι. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και το κατάστημα του Βασίλη Σακκά κατάμεστο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου Στάθης Φάνης, οι Αντιδήμαρχοι Μουζακίου Κανιούρας Γεώργιος, Κωτίνας Σωκράτης, Πούπης Νικόλαος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου Καραμπέκου Μαρία, η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών του Δήμου Μουζακίου Ρούσσα Ελένη, ο ειδικός σύμβουλος Γκουρμπαλιώτης Απόστολος, ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Φιρφιρής Απόστολος, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων και πολλοί άλλοι.

Τον πρόλογο και το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκφώνησε η Γραμματέας του Συλλόγου Καζάνα Ευαγγελία. Ο Πρόεδρος Μπάδρας Δημήτριος ανέλυσε τον ισολογισμό του Συλλόγου για το οικονομικό έτος 2019 και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των διαφόρων δράσεων και εκδηλώσεων του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μουζακίου Στάθης Φάνης, ο Πρόεδρος του χωριού Σακκάς Γιάννης και ο Πρόεδρος Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Φιρφιρής Απόστολος.

Το πρόγραμμα άρχισε με τη βράβευση των εν ζωή διατελεσάντων Προέδρων της Κοινότητας Παλαιοχωρίου: Πιτσαρή Στέλιο, Γεροδήμο Αριστείδη, Μπάδρα Αντώνιο, Παπακώστα Θωμά, Σακκά Βασίλειο, Σακκά Νικόλαο, Ρέτζιο Απόστολο, Νίκου Δημήτριο, Σακκά Γιάννη, καθώς επίσης και στον διατελέσαντα για 2 περιόδους Αντινομάρχη Καρδίτσας Νίκου Βασίλειο, στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες με το έμβλημα του Συλλόγου.

Στη συνέχεια ο ερευνητής και συλλέκτης της λαϊκής παράδοσης Τσιμπλάκης Νικόλαος παρουσίασε τις Καραγκούνικες φορεσιές, τις οποίες φόρεσαν γυναίκες του χωριού: Μαργιολά Βασιλική, Καζάνα Μαρία, Ρέτζιου Παναγιώτα, Κωτούλα Μαργαρίτα, Κολοβού-Ρέτζιου Ευαγγελία, Ρέτζιου Βάνα, Πάτρα Χρυσούλα, Καλυβιώτη Χριστίνα και η μικρή κόρη της Ηρώ.

Οι παραπάνω φορεσιές προκάλεσαν βαθύτατη συγκίνηση, διότι πρόκειται για τις φορεσιές των γιαγιάδων και των μανάδων τους.

Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού, πατέρας Χρήστος και η τυχερή της βραδιάς ήταν η Μπάδρα Παναγιώτα.

Ακολούθησε χορός, γέλιο και διασκέδαση περνώντας όλοι, μία όμορφη και αξέχαστη βραδιά.

Η μεγάλη συμμετοχή των συγχωριανών μας καταδεικνύει την αγάπη με την οποία περιβάλλουν το Σύλλογο μας στα πρώτα βήματά του και η συμμετοχή αυτή μας δίνει χαρά και δύναμη για τη συνέχεια του αγώνα μας και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους, οι οποίοι συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση της εκδήλωσης, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί όλες και όλους για την παρουσία τους.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”




Total
0
Shares
Previous Article
syllogos argyriton

Με επιτυχία η εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Αργυριτών

Next Article
Συνάντηση στελεχών της Unicef με τον Δήμαρχο Καρδίτσας

Συνάντηση στελεχών της Unicef με τον Δήμαρχο Καρδίτσας

Related Posts