Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργικής γραφής για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ο εκπαιδευτικός όμιλος ”ΣΥΜΒΟΛΟ”, που εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ για το καλοκαίρι 2016 μαθητικό διαγωνισμό δημιουργικής γραφής για όλους τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Για τους μεν μαθητές του Γυμνασίου Έκθεση, ενώ για αυτούς του Λυκείου, δοκίμιο στην θεματική ενότητα «Η επαπειλούμενη πολιτιστική κληρονομιά».

    Στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Αυγούστου 2016, καλείται το μαθητικό κοινό να αναπτύξει με παρρησία τις απόψεις του σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της επαπειλούμενης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προηγουμένως, θα διδαχθεί στους συμμετέχοντες δια της παρουσίας τους στον διαγωνισμό η θεωρία του δοκιμίου (είδη, δομή, ύφος, πειθώ, χρήση της γλώσσας κλπ) και θα δοθεί το απαραίτητο υλικό (επιχειρήματα και τεκμήρια) προς αξιοποίηση(προαιρετική)*.

    Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις αίθουσες των φροντιστηρίων ΣΥΜΒΟΛΟ στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης υπό συνθήκες Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. και δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτόν έχουν μαθητές που τη σχολική χρονιά 2016-17 θα φοιτήσουν στις τάξεις Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’, Γ’ Λυκείου.

    Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν τις Εκθέσεις και τα Δοκίμιά τους και ηλεκτρονικά στο e-mail: info@symbolo-edu.gr ή στο e-mail: symbolch@otenet.gr αφού πρώτα το δηλώσουν στην αίτηση συμμετοχής τους.

  Τα γραπτά θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή φιλολόγων στα εξής πεδία: πλούτος επιχειρημάτων, δομή κειμένου, συνοχή κειμένου, αλληλουχία νοημάτων, τρόποι ανάπτυξης, τρόποι πειθούς και καλλιέπεια (γλωσσικός πλούτος). Για όλα τα γραπτά θα υπάρχουν σχόλια και παρατηρήσεις. Ευελπιστούμε στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τους ίδιους τους μαθητές.

    Το πληρέστερο γραπτό θα δημοσιευθεί σε στήλες τοπικών αλλά και εθνικής εμβέλειας εφημερίδων, ηλεκτρονικών και εντύπων.

    Ωστόσο, ο εκπαιδευτικός όμιλος ”ΣΥΜΒΟΛΟ” θα προσφέρει 3 υποτροφίες φοίτησηςστα 3 κορυφαία γραπτά. Επίσης η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ θα προσφέρει τόμους συναφούς βιβλιογραφίας στους διακριθέντες.

Προκήρυξη – Έπαθλα (ανανεώνονται) – Όροι – Δήλωση συμμετοχής στο

www.symbolo-edu.gr

afisa_diag1




Total
0
Shares
Previous Article

Ανεπαρκής ο μηχανισμός του ΥπΑΑΤ να προστατεύσει το ζωικό κεφάλαιο της χώρας από καταστροφικές ζωονόσους

Next Article

Απλή Αναλογική: Όχι και τόσο αθώα, όσο φαίνεται!!!

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…