Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Θεσμικές ανεπάρκειες στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Στις θεσμικές ανεπάρκειες της κυβέρνησης στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στους οποίους και ο Βουλευτής Καρδίτσας & Γενικός Γραμματέας της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τσιάρας.

«Η θεσμοθέτηση του ανεξάρτητου θεσμού του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς το 2013 απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές από όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπευσε να αλλάξει το ως άνω καθεστώς με την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της θητείας της» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο της Ερώτησής τους οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «έχει ζητηθεί από τη χώρα – και αποτελεί υποχρέωση του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- η δημιουργία ενός συστήματος που θα εξασφαλίζει τον ορθό συντονισμό, την ιεράρχηση των ερευνών και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ερευνητικών σωμάτων, για τη διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα, μέσω ενός Συντονιστικού Σώματος στο οποίο θα προεδρεύουν εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και εγκλημάτων διαφθοράς».

 Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού πως «το Σχέδιο Νόμου για τη στεγανοποίηση της διεξαγωγής ερευνών για οικονομικό έγκλημα και διαφθορά από πολιτικές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις, βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας σε εσωτερικό επίπεδο», μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη επί του ζητήματος και δεν έχει αναληφθεί καμία νομοθετική πρωτοβουλία» σημειώνουν οι γαλάζιοι βουλευτές, υπενθυμίζοντας ότι «οι θεσμικές αυτές ανεπάρκειες της Κυβέρνησης προκάλεσαν την υποβάθμιση της χώρας κατά 11 ολόκληρες θέσεις στο δείκτη αντίληψης διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας για το έτος 2016».

Καταλήγοντας, οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή για το εάν έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στον Πρωθυπουργό εκθέσεις της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς και να καταθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία τυχόν υποβληθείσες εκθέσεις της προαναφερθείσης Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.




Total
0
Shares
Previous Article

Η ακηδία την Μ. Τεσσαρακοστή

Next Article

ΣΠΟρΤ.: Άνοιξη στα Μετέωρα

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike