Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κυρίαρχη επιλογή στις εκλογές, το κατάλληλο, το χρήσιμο, το αποτελεσματικό.

του Δημήτρη Σιούφα

πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Την Κυριακή γίνονται οι ολιγότερο χρήσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί και να είχαμε οδηγηθεί σε συναινετικές λύσεις από τη Βουλή που διαλύθηκε, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και διαδικασίες.

Στη συγκυρία που βρίσκεται τώρα η Πατρίδα έχει τεράστια σημασία η σοφία επιλογής της ψήφου, της χρήσιμης για τη Πατρίδα ψήφου από κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη, από κάθε πολίτη.

Όλος ο πολιτικός κόσμος έχει προσφέρει πολλά στην Πατρίδα αλλά και βαρύνεται και με λάθη και με παραλείψεις. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα η σοβαρότητα και η πυκνότητα αδικαιολόγητων λαθών και παραλείψεων ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο και κάθε βαθμό επικινδυνότητας.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία όλος ο πολιτικός κόσμος μπορεί και οφείλει να προσφέρει και να συνδράμει στη σωτηρία του τόπου. Ιδιαίτερα τα μεγάλα κόμματα διακυβέρνησης. Με σύνεση, συναίνεση και με το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Πιστεύω ότι κορμός της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι το κόμμα το οποίο στη παρούσα συγκυρία έχει εσωτερική σταθερότητα και εξωτερική φερεγγυότητα. Χωρίς άπιαστα οράματα και άχρηστα πειράματα. Το κόμμα που δεν θα συνεχίσει τα αβέβαια, τα εκρηκτικά και ζημιογόνα πειράματα με τις ιδέες του, τις πολιτικές του, τις στρατηγικές και τακτικές του, τους ανθρώπους του, τους εταίρους, τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Το κόμμα του οποίου η πολιτική της εθνικής συναίνεσης και της ευρείας πολιτικής συνεργασίας αποτελεί κορυφαία προγραμματική προτεραιότητα χωρίς προκαταλήψεις ή εμμονές.

Γιατί πάνω από το “παλιό” ή το “νέο” πρέπει πάντα να είναι κυρίαρχη επιλογή το κατάλληλο, το χρήσιμο, το αποτελεσματικό για την εποχή και τη συγκυρία.

Σήμερα το μόνο κόμμα διακυβέρνησης που χαρακτηρίζεται θετικά με αυτά τα κριτήρια είναι αναμφισβήτητα η Νέα Δημοκρατία. Με αρχηγό της, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που αναδεικνύει μεγάλη και ηγετική καταλληλότητα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Έχω την πεποίθηση ότι όλες οι συμπολίτισσες και όλοι οι συμπολίτες θα αναδείξουν την ψήφο τους σε σοφή και γενναία πράξη σωτηρίας της Πατρίδας, με λογισμό και γνώση.




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Τσιάρας: Την Κυριακή η Ελλάδα μπροστά

Next Article

Με μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη

Related Posts

mAigov elliniki dimokratia
Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργίες Action Bot αποκτά το mAigov

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο Ψηφιακός Βοηθός αναβαθμίζει την αλληλεπίδραση των πολιτών με το Kράτος
dei programmata
Διαβάστε περισσότερα

Νέα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» από τη ΔΕΗ 

Νέα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» από τη ΔΕΗ  Αποκλειστικά για πελάτες με αγροτική ιδιότητα Συνολική διάρκεια 10 χρόνια Σταθερή…
dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…