Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινή ανακοίνωση επιστημονικών φορέων και ελευθέρων επαγγελματιών Καρδίτσας

Όλοι οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Καρδίτσας συντάσσονται σύσσωμοι στον κοινό αγώνα αποτροπής ψήφισης του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που οδηγεί σε λουκέτα, αύξηση της ανεργίας, μετανάστευση, αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής και τελικά στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο, συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων- ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.) με συνολική επιβάρυνση που μας καθιστά μη βιώσιμους ως πολίτες.

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί στη μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας.

Τονίζουμε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν βασίζεται σε καμία αναλογιστική μελέτη, που να αποδεικνύει στην βιωσιμότητα της, δηλαδή δεν βασίζεται σε στοιχεία τα οποία και ζητούμε προκειμένου να βοηθήσουμε στην ουσιαστική επίλυση του ασφαλιστικού.

Θεωρούμε πως απαιτείται να δοθεί λύση στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Αλλά πρέπει να είναι λύση που να βασίζεται σε στοιχεία και μελέτες και όχι να είναι ένα «μπάλωμα» όπως η πρόταση της κυβέρνησης, που είναι καταδικασμένη να αποτύχει στην πράξη.

Οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων κατά του νέου ασφαλιστικού.

Ιδιαίτερα δηλώνουμε την στήριξη μας στον αγώνα των αγροτών, για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης για το ασφαλιστικό που να επιτρέπει την επιβίωση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Καλούμε τους βουλευτές της Καρδίτσας σε άμεση συνάντηση με τους φορείς μας προκειμένου να υπάρξει διάλογος, ενημέρωση και διερεύνηση των προθέσεων τους στην τυχόν επικείμενη ψήφιση του προσχεδίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συνάδελφους που ήδη συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, που ήδη πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες της Καρδίτσας να συμμετέχουν στην Ειρηνική Διαμαρτυρία στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας,  την Πέμπτη 04/02/2016 και ώρα 10.30π.μ.

Οι φορείς

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Κ&Δ Θεσσαλίας , Ν.Ε. Καρδίτσας

Επιμελητήριο Καρδίτσας

Ιατρικός σύλλογος Καρδίτσας

Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας

Φαρμακευτικός Σύλλογος Καρδίτσας

Οδοντιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας

Οικονομικό Επιμελητήριο

Σύλλογος Ελευθέρων επαγγελματιών Λογιστών, Φοροτεχνικών, Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος

Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες κόβουν την πίτα τους στην Αθήνα, στις 14 Φεβρουαρίου

Next Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων για σήμερα Τρίτη

Related Posts