Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καταστροφική για τη χώρα η «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» κυβέρνηση

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Επισημάνσεις Σπ. Ταλιαδούρου

          Η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέσμια των ιδεοληψιών της και του ανεφάρμοστου προγράμματος της Θεσσαλονίκης, οδήγησε τη χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο, διαλύοντας την αγορά και θέτοντας σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον. Ο κίνδυνος αυτός δυστυχώς δεν έχει περάσει. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.           Ειδικότερα:

          Πρώτον: Το τρίμηνο Δεκέμβριος 2014 – Φεβρουάριος 2015 είχαν προγραμματιστεί 40 μεγάλοι διαγωνισμοί, συνολικού ύψους 747 εκατ. Ευρώ, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν πάρει αναβολή.

          Δεύτερον: Η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, το κλείσιμο των τραπεζών οδήγησαν σε αναστολή εργασιών στα δημόσια έργα, τη διακοπή της χρηματοδότησης και τον κίνδυνο απένταξης πολλών έργων. Στην περιοχή μας όλα τα μεγάλα οδικά έργα ουσιαστικά σταμάτησαν, ενώ ούτε τα προγραμματισμένα για το 2015 ξεκίνησαν. Παράλληλα, επλήγησαν σοβαρά οι επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν ούτε προμήθειες αγαθών να κάνουν.

          Τρίτον: Οι πιστοποιημένες και ανεξόφλητες οφειλές του Δημοσίου για δεδουλευμένα στα 800 περίπου έργα που εκτελούνται μέσω ΕΣΠΑ ξεπερνούν το 1 δις ευρώ. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος απώλειας πόρων από το ΕΣΠΑ καθώς και απένταξης έργων.

          Τέταρτον: Το 2015 έχουμε μηδενική δημοπράτηση νέων έργων από το υπουργείο Υποδομών.

          Πέμπτον: Στον «αυτόματο πιλότο» αφέθηκε η λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και των τουριστών.

          Έκτον: Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται φέτος τα εκκαθαριστικά της εφορίας για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, προκειμένου να πληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Πέρυσι, τέτοιον καιρό, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οργίαζαν ψηφοθηρικά κατά του περιβόητου ΕΝΦΙΑ. Υπόσχονταν ψευδώς ότι θα τον καταργούσαν, μαζί με όλους τους μνημονιακούς νόμους, με στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού και να αναρριχηθούν στην εξουσία, όπως έγινε στις 25 Ιανουαρίου.

          Έβδομον: Ο κ. Τσίπρας, με την πολιτική που εφήρμοσε υπονόμευσε την επίτευξη άμεσης λύσης για το χρέος. Και τούτο γιατί, η ελληνική οικονομία βυθίστηκε ξανά στην ύφεση και οι τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια νέα ύψους 25 δις. Ευρώ, με αποτέλεσμα, τόσο ο αριθμητής όσο και ο παρονομαστής στο λόγο χρέους προς ΑΕΠ να επιδεινώνεται σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διέγραφε το χρέος, έκανε δυσκολότερη την αποπληρωμή του και φόρτωσε τους φορολογούμενους με δάνεια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία στις αρχές του 2015 δεν δικαιολογούνταν από την έως τότε πορεία της οικονομίας και την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

          Όγδοο: Η δημόσια οικονομία επέστρεψε στα πρωτογενή ελλείμματα με αποτέλεσμα το Δημόσιο να μην πληρώνει αγρότες (πχ νιτρορύπανση, επιστροφή ΦΠΑ, πετρέλαιο) και επιχειρήσεις. Το Δημόσιο οφείλει 5 δις ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Τα ταμιακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης «σκουπίστηκαν» ύψους περίπου 7 δισ ευρώ. Οι συντάξεις οδηγήθηκαν σε νέες μειώσεις, και πρόκειται να υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στον αγροτικό και ιδιωτικό τομέα που θα τους οδηγήσει στην εξόντωση. Η χώρα επέστρεψε και πάλι στην ύφεση. Χρειάζεται συνεπώς η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής.

          Μόνο οι αγορές μπορούν να μειώσουν την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές και σε αυτόν τον τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κάτω από τη βάση. Οι ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα λειτουργούν σε βάρος του ιδιωτικού τομέα. Οι αποκρατικοποιήσεις αντιμετωπίζονται ως ξεπούλημα, οι επενδύσεις πρέπει να περιστρέφονται μόνο γύρω από το κράτος ή την «κοινωνική οικονομία».

          Χρειάζεται άμεσα μια άλλη πορεία. Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι η ευκαιρία για αλλαγή πορείας της χώρας. Να σταματήσει η καταστροφική πορεία της οικονομίας μας στην οποία οδηγηθήκαμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της «πρώτης φοράς αριστεράς». Να στηριχθεί η πολιτική των επενδύσεων και του ιδιωτικού τομέα για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας ,νέες θέσεις εργασίας και μείωση της φορολογίας.




Total
0
Shares
Previous Article

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΥΓΕΙΑ

Next Article

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και περηφάνειας, τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνο για τον Κωστα Βίρβο

Related Posts