Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η «παράγκα» του ποδοσφαίρου εναντίον κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και στο ποδόσφαιρο φτάνει η αντι-ΣΥΡΙΖΑ ανίερη συμμαχία που εκδηλώνεται στην πολιτική, αλλά και στη μιντιακή σφαίρα, καθώς ο “εκτελεστικός βραχίονας” της Ν.Δ. και του Κυρ. Μητσοτάκη δεν περιορίζεται στα συγκροτήματα Τύπου της οικογένειας Αλαφούζου και του εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη, αλλά φτάνει έως το σημείο δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες που ανήκουν επίσης στους Αλαφούζο – Μαρινάκη να… καταγγέλλουν την κυβέρνηση επειδή δεν είναι ικανοποιημένες με τις επιδόσεις τους στο γήπεδο!

Πέρασαν δέκα μέρες από τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και την αποτυχία της Ν.Δ. να προωθήσει τον «εκλεκτό» της, πρώην βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Καλαντζή, και άρχισε ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στην προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου από μια νέα «παράγκα», αυτή τη φορά με άλλη σύνθεση και τους Γιάννη Αλαφούζο και Βαγγέλη Μαρινάκη να πηγαίνουν «χεράκι – χεράκι», με στόχο να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά -κυρίως- να «ρίξουν» την κυβέρνηση!

Οι ενδείξεις ότι οι άλλοτε «ορκισμένοι» εχθροί έχουν γίνει συνοδοιπόροι το τελευταίο διάστημα ήταν πολλές, αλλά πλέον έχουμε και… αποδείξεις μετά την ενορχηστρωμένη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη διαιτησία (;) των αγώνων της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, που -κατά γενική ομολογία- ήταν από τις καλύτερες και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος!

Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη «πέρασε» από το Περιστέρι με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι (ο Ολυμπιακός και στους δύο αγώνες του φετινού πρωταθλήματος προηγήθηκε με πέναλτι), ενώ ο έντιμος τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε μετά το 0-0 με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο ότι «δεν μας άξιζε τίποτα περισσότερο»!

Αντίθετη άποψη από τον Ουζουνίδη είχε η “διαρροή” της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του Γιάννη Αλαφούζου, που ανέφερε τα εξής πρωτοφανή: “Σήμερα βιώσαμε ένα από τα πολλά πρόσωπα της κυβερνητικής διαπλοκής. Εκτός από τις ακραίες συμπεριφορές στα media, την κάλυψη φαινομένων λαθρεμπορίας τσιγάρων, βλέπουμε -και πάλι μετά τα περσινά του Κυπέλλου Ελλάδας- τα αποτελέσματα της περίεργης συναλλαγής με ξενόφερτα συμφέροντα στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου”.

Αν καταλάβαμε καλά, για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό (που κανονικά θα ήταν ήττα, αν η ομάδα της Βοιωτίας αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που έχασε) βασικός υπεύθυνος είναι ο… Τσίπρας και η «διαπλοκή» του με τον Ιβάν Σαββίδη (σ.σ.: δεν κατονομάζεται, αλλά «φωτογραφίζεται»)! Μπερδευτήκαμε λίγο, γιατί όλο τον προηγούμενο χρόνο ο κόσμος -και ο ΣΚΑΪ- μιλούσε για ένα πλοίο φορτωμένο με ηρωίνη και τώρα… ξεπέσαμε στα τσιγάρα!

Ομοφωνία με τον “Γαύρο”

Όμως η «διαπλοκή» που λέει ο Αλαφούζος δεν είναι κυβερνητική, αλλά -προφανώς- νεοδημοκρατική, αν κρίνουμε κι από το πρωτοσέλιδο του «Γαύρου», που σχεδιαζόταν την ίδια ώρα και «θυμήθηκε» τη διαιτησία του αγώνα Λαμίας – Ολυμπιακού (επαναλαμβάνουμε ότι ήταν αρκετά καλή) μια μέρα αργότερα!

Η εφημερίδα που εκφράζει πάγια τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε κι αυτή ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης με ιδιαίτερα οξύ τρόπο και ανάλογη φρασεολογία μ’ αυτή της «διαρροής» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Το αθλητικό έντυπο βάζει στο στόχαστρο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τον Σταύρο Κοντονή. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι υπάρχουν «πιέσεις από υπουργούς» και «μαφία στο ποδόσφαιρο», ενώ στοχοποιεί, μεταξύ άλλων, και τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.

Πριν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη γίνει Μαρινάκη, τα… συμπαθούντα τον εφοπλιστή ΜΜΕ είχαν ένα ακόμη σκληρό μέτωπο, πέραν της κυβέρνησης της Αριστεράς: τα ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, αφού διαρκώς ο ΣΚΑΪ στοχοποιούσε τον εφοπλιστή συνδέοντας το όνομά του είτε με την υπόθεση “Noor 1” είτε με “αποκαλύψεις” σχετικά με “παράγκες” στο ποδόσφαιρο.

Ο ΣΚΑΪ, όμως, καίτοι πρωτοστάτησε στη συγκεκριμένη επικοινωνιακή εκστρατεία, στη συνέχεια “ξέχασε” τις δικές του αποκαλύψεις. Ήταν όταν οι πάγοι μεταξύ Αλαφούζου – Μαρινάκη άρχισαν να λιώνουν και ακόμη και κορυφαία στελέχη των εταιρειών τους πηγαινοέρχονταν από τον έναν εργοδότη στον άλλον.

Κάπως έτσι φτάσαμε στις “ολυμπιακές” και “παναθηναϊκές” επιθέσεις προς την κυβέρνηση, από ένα σύστημα που, αφού εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να πλήξει το Μαξίμου με τη μιντιακή του υπεροπλία, τώρα επιστρατεύει και άλλο ένα “ατού” του: τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς δύο μεγάλων και παραδοσιακών ομάδων, που δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση από τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων συλλόγων…

Υ.Γ. Παραθέτουμε απόσπασμα της “θύρας 13”

«…Αντί λοιπόν να σεβαστείς αυτόν τον κόσμο που έβαλε πλάτη για σένα, εσύ προτίμησες να περάσεις (σ)την κόκκινη γραμμή και έκανες το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Πήγες και συμμάχησες με τον απόλυτο ΕΧΘΡΟ χωρίς να κρατήσεις έστω τα προσχήματα. Γιατί επέλεξες να κάνεις αντιπολίτευση στη κυβέρνηση και να συστρατευτείς με μια πολιτική παράταξη που στηρίζει αυτόν που…πολεμούσες (;;;;) τόσα χρόνια;»

Noμαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Ακόμη ένας θάνατος νέου ανθρώπου στη Δρακότρυπα.

Next Article

Επισκέψεις του Δημάρχου Καρδίτσας σε Τοπικές Κοινότητες

Related Posts