Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επιλογή των αγροτών πρέπει να είναι η Ν.Δ.

Πρωτόγνωρη είναι η απόγνωση και η απελπισία, που διακρίνει κανείς στον αγροτικό κόσμο και το εισπράττω καθημερινά, περιοδεύοντας στα χωριά της περιοχής μας.

Στέκονται βουβοί, απαθείς, χωρίς τη χαρακτηριστική προεκλογική «ζωντάνια» ή ένταση ή αντιπαράθεση.

Το τελευταίο επτάμηνο στάθηκε ικανό, να τους εξαντλήσει τελείως οικονομικά και τα όσα προτείνει ο κ. Τσίπρας στο 3ο, δικό του μνημόνιο, οι αγρότες συνειδητοποιούν πλήρως, ότι αν ,εφαρμοστούν, θα είναι η χαριστική τους βολή.

Παρόλο που η πολιτεία οφείλει χρήματα σε αγρότες και κτηνοτρόφους από το πρόγραμμα νιτρορρύπανσης, τις βιολογικές καλλιέργειες, επιστροφή Φ.Π.Α., επιστροφή φόρου πετρελαίου, αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και διάφορα άλλα, η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, θεώρησε σκόπιμο, να μην τους καταβάλλει τίποτα.

Οι πληρωμές σταμάτησαν γι’ αυτούς, από την προκήρυξη των εκλογών του Ιανουαρίου.

Από τότε όμως και μέχρι σήμερα, πέρα από τα έξοδα βιοπορισμού, οι αγρότες ήταν υποχρεωμένοι να καλλιεργήσουν, και οι κτηνοτρόφοι να συντηρήσουν τα ζώα τους. Είναι γνωστό το υψηλό κόστος καλλιέργειας, οι τιμές των ζωοτροφών και το γεγονός, ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει πίστωση. Συν τις κλειστές τράπεζες, η κατάσταση είναι επιεικώς αφόρητη.

Αυτά το έλαβε κανείς υπόψη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Τα σκέφτηκαν για μια στιγμή οι Τσίπρας- Καμμένος;

Καθυστερήσεις, σίγουρα υπήρχαν και πριν. Όμως η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη , η Νέα Δημοκρατία, ποτέ δεν απαξίωσε και δεν άφησε στην τύχη του τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.

Άλλωστε, και το γεγονός ότι στις 14 Αυγούστου, που ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο, την τελευταία στιγμή εξαιρέθηκε η αγροτική φορο-καταιγίδα, οφείλεται στο ότι η Νέα Δημοκρατία, αρνήθηκε κατηγορηματικά να την επικυρώσει με την ψήφο της.

Θα επιστρέψει βεβαίως μετά τις εκλογές και θα είναι καθοριστικό, εάν το ζήτημα αυτό, θα το διαπραγματευτεί και θα το διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερή σκέψη και φιλοσοφία, απεχθάνεται οτιδήποτε έχει σχέση με την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα και το κέρδος. Πιστεύει στον κρατισμό και στους υψηλούς φόρους, ακριβώς για να συντηρηθεί το μεγάλο κράτος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι προτεραιότητα γι’ αυτόν είχε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και όχι η αποπληρωμή των αγροτο-κτηνοτρόφων.

Οι αγρότες, γι’ αυτόν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς καμία ιδιαιτερότητα.

Θεωρεί λοιπόν φυσικό, ο κ. Τσίπρας, να προτείνει στους δανειστές φορολόγηση των αγροτών στο 23%, διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ ενισχύσεων και επιδοτήσεων, κατάργηση της μείωσης του αγροτικού πετρελαίου, αύξηση της εισφοράς προς τον ΟΓΑ και εξομοίωσή της με την κατώτατη του ΙΚΑ (ήτοι 200 ευρώ περίπου, μηνιαίως).

Καθοριστικό λοιπόν, το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου και για τους αγροτοκτηνοτρόφους, που τώρα ξέρουν ότι η Ν.Δ. δεν θα δεχθεί τέτοια υπερφορολόγηση και ήδη έχει βρει τα ισοδύναμα.

Είναι η παράταξη που θεωρεί ισχυρό πυλώνα της εθνικής οικονομίας, τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα.

Η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει ότι ο τομέας αυτός, ενισχύει άμεσα την εθνική οικονομία, την αυτάρκεια της χώρας και το εμπορικό ισοζύγιο.

Πιστεύει στις επενδύσεις και είναι πολλές εκείνες που με βάση την πρωτογενή παραγωγή, δραστηριοποιούνται στην δευτερογενή και τριτογενή, δηλαδή μεταποίηση, τυποποίηση και εξαγωγή.

Στη Νέα Δημοκρατία, όμως θεωρούμε και πάρα πολύ σημαντικό   ότι 1.000.000 περίπου ελληνικές οικογένειες, ζουν από τη γεωργία και την κτηνοτροφία κρατώντας παράλληλα ζωντανή την περιφέρεια.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τώρα ξέρουν ότι η ελπίδα που τους έταξε ο κ. Τσίπρας, ήταν μόνο στα λόγια.

Ξέρουν ότι πραγματική ανταπόκριση θα βρουν μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, και αυτή πρέπει να είναι η επιλογή τους.

Ασημίνα Σκόνδρα

υποψ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Περιοδεία του υπ. Βουλευτή Κώστα Τσιάρα σε Λειβαδιά,Προάστιο και Αγναντερό.

Next Article

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΠΑΙΔΕΙΑ

Related Posts