Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Επίσκεψη της βουλευτή Καρδίτσας κ. Χρ. Κατσαβριά στον ΟΑΕΔ Καρδίτσας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου επισκέφθηκε το υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στην Καρδίτσα και είχε εποικοδομητική συζήτηση με τη Διευθύντρια κ. Ελένη Αγγελάκη καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη των  τοπικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους διαφόρων ηλικιών, στα ζητήματα που αφορούν τις εργατικές κατοικίες που παραδόθηκαν πρόσφατα και στον βρεφονηπιακό σταθμό που πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει.

Η διευθύντρια ενημέρωσε τη βουλευτή για τη μεγάλη συμμετοχή που σημείωσε το πρόγραμμα  για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30-49 ετών και απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που αφορά επιχορήγηση επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.  Αναφορά έγινε, επίσης, στο Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους» στο οποίο εντάσσεται και ο Δήμος Καρδίτσας και αφορά ανέργους διαφόρων κατηγοριών.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε εκτενώς η ολοκλήρωση των διαδικασιών και των εκκρεμοτήτων σχετικά με το θέμα των Εργατικών Κατοικιών που παραδόθηκαν πρόσφατα. Υπογραμμίστηκε, ότι έχουν αποκατασταθεί από τον εργολάβο μικρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά την εγκατάσταση στις νεόδμητες κατοικίες,  έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση με το φυσικό αέριο και υπολείπονται εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Για τους δικαιούχους, γίνεται γνωστό ότι τα μόνιμα παραχωρητήρια θα παραδοθούν στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Τη συζήτηση απασχόλησε η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της αίθουσας των τριών κοινόχρηστων χώρων του οικισμού. Τέθηκαν μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν τόσο με την κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ όσο και με το Δήμο Καρδίτσας.

Θέμα υψηλής προτεραιότητας για την περιοχή, αποτελεί η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔΗ κ. Κατσαβριά σε πρόσφατη ενημέρωση που είχε από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση των εργασιών του κτιρίου και όλων των υποδομών του και  υπογράμμισε ότι αναμένεται σύντομα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα αφορά τις προσλήψεις κατάλληλου προσωπικού καθώς και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να αρχίσει η λειτουργία του.

Τόσο η κ. Κατσαβριά όσο και η κ. Αγγελάκη τόνισαν τη σπουδαιότητα των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) που σχεδιάζεται να εφαρμοστούν σύντομα και το μεγάλο ενδιαφέρον των ωφελούμενων δανειοληπτών.  Για το θέμα αναμένεται σύντομα να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση που θα εισάγει παρεμβάσεις, όπως αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής όλων των κατηγοριών δανείων από κεφάλαια του ΟΕΚ, διαγραφή χρεών έως 6.000 ευρώ , μείωση του αρχικού κεφαλαίου του δανείου που χορηγήθηκε και διαγραφή τόκων υπερημερίας και  κεφαλαίου.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τη διευθύντρια και τα στελέχη του ΟΑΕΔ Καρδίτσας για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και τη συμβολή τους στην επιτυχία των προγραμμάτων που υλοποιούν και ευχήθηκε σε όλους για τις γιορτινές μέρες που έρχονται.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Ευχές Σπύρου Λάππα

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Νέα μέτρα 2 δις ευρώ στον νέο Προϋπολογισμό

Related Posts