Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: “Ο Υπουργός Εσωτερικών στο ΔΣ ΚΕΔΕ”

Την Τετάρτη, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με τον Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ, συμμετείχε στις εργασίες του ΔΣ ΚΕΔΕ,στην Αθήνα.

Παρόντες: Ο νέος Βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κωτσός και ο πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας Δημ.Παπακώστας. Τους καλωσόρισε ο πρόεδρος ΔΣ ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

|. Ο νέος Υπουργός τόνισε:

“Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου καταθέτουμε νομοσχέδιο για την Κυβερνησιμοτητα των Δήμων & Περιφερειών. Ενθαρρύνουμε τις συμπράξεις και συγκλίσεις μεταξύ των παρατάξεων. Οι αλλαγές θα είναι εντός του Συνταγματικού πλαισίου. Πλειοψηφία σε οικονομική επιτροπή και ποιότητας Ζωής για παρατάξεις Δημάρχων,ώστε να δύναται να διοικηθεί ο Δήμος. Αντίστοιχα και για Περιφέρειες.

Για απλή αναλογική και νέο Κλεισθένη, είπε θα υπάρξει νομοσχέδιο μετά από εκτενή και ψύχραιμη διαβούλευση.

*Για τη νέα κυβέρνηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας βιώσιμης ισχυρής ανάπτυξης. Θέλουμε η ΤΑ να είναι ικανή να υποδεχτεί επενδύσεις για νέες καινοτόμες θέσεις εργασίας και μείωση της Ανεργίας. Οι Δήμοι προάγουν την κοινωνική συνοχή και ποιότητα ζωής των πολιτών. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική- κομματική ταυτότητα των Αιρετών. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα…. Όλοι μαζί να πετύχουμε η Νέα Άνοιξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει και των 200 χρόνων από την Ελληνική Παλιγγενεσία (1821)”.

||. Τέθηκαν από έμπειρους Δημάρχους- μέλη ΔΣ ΚΕΔΕ, το θέμα του ΕΝΦΙΑ που προωθεί η νέα κυβέρνηση…. Ζητήθηκε να υπάρξει Μηχανισμός Αναδιανομής υπέρ Αδυνάτων- Απομακρων Δήμων. Να τροποποιηθούν διατάξεις του ν.4412/2016 που έχει μπλοκάρει τα πάντα. Οι περισσότεροι Αιρετοί στράφηκαν κατά της αυτονομίας των κοινοτήτων και ΚΣ, που έχει θεσπίσει – σωστά, κατά τη δική μας άποψη- ο Κλεισθένης.

Αξίωμα μας:” Η Δημοκρατία κτίζεται από κάτω προς τα επάνω!”.

*Η συνέχεια….επί της Βουλής των Ελλήνων!

Ppapakostas dimitris

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
xoros Oksias slide

Οργανώνει τον καλοκαιρινό χορό το ΔΣ του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Next Article
koinwnikes domes Trikala

Δ. Τρικκαίων: Κοινωνική στήριξη με εντυπωσιακά στοιχεία

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike