Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήλωση του Γιώργου Κωτσού για το Φεστιβάλ Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος ΦΟΚ

.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ Φ.Ο.Κ.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για το τριήμερο Φεστιβάλ Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος το οποίο διοργανώνει στην Καρδίτσα ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ως Πρόεδρος της συνδιοργανώτριας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τριήμερο 28,29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, η Καρδίτσα φιλοξενεί ένα ξεχωριστό πολιτιστικό – περιβαλλοντικό – αθλητικό φεστιβάλ μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν πτυχές της τοπικής κοινωνικής δραστηριότητας και λαϊκής παράδοσης.

Εγγυητής της επιτυχίας του είναι ο βασικός διοργανωτής Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας, ένας ιστορικός και λαοφιλής σύλλογος που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινή προσπάθεια διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντός μας, αλλά και στην προώθηση του αθλητικού ιδεώδες μέσα από επιτυχημένες συμμετοχές και διακρίσεις μελών και ομάδων του σε διοργανώσεις σκάκι και πίγκ πόγκ της χώρας μας.

Το πλούσιο πρόγραμμα που σήμερα παρουσιάζουμε περιλαμβάνει ένα μουσικό-χορευτικό υπερθέαμα από 100 εκτελεστές τραγουδιών του Ελληνικού σινεμά και θεάτρου, χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη, μουσικές συναυλίες, παράσταση Καραγκιόζη, προβολή βραβευμένου ντοκυμαντέρ και δημοφιλή επιτραπέζια αθλήματα.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Μακεδονία μας και στην προστασία των Αγράφων που το τελευταίο διάστημα έχουν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη λόγω της περιβόητης Συμφωνίας των Πρεσπών και της επικείμενης υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων ΑΠΕ στην περιοχή μας.

Εδώ, ως αιρετός εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:

Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν παραχωρούμε σε κανέναν την μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό του Έθνους μας. Η Μακεδονία είναι μία, Ελληνική κι’ όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Τα Άγραφα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την οικονομική και κοινωνική ζωή του Νομού μας και ως εκ τούτου οι Καρδιτσιώτες οφείλουμε να συνεργαστούμε δημιουργικά, χωρίς φοβικά η ιδεοληπτικά σύνδρομα, για την πλήρη αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρέχει το μοναδικό φυσικό κάλος του ορεινού μας όγκου.

Εύχομαι από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ του Φ.Ο.Κ. ελπίζοντας πως θα αποτελέσουν την αφετηρία ραγδαίας εξέλιξής του τα επόμενα χρόνια».




Total
0
Shares
Previous Article

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ

Next Article

Κατασκηνώσεις Δρακότρυπας: Υπάρχει ενδιαφέρον ή μια ακόμα επικοινωνιακή τακτική;

Related Posts