Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Συνεπείς στην ασυνέπεια

Τόσο η ελληνική πραγματικότητα, όσο και οι κυβερνώντες που τη χειρίζονται, είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια. Άλλο τόσο δύσκολο, είναι να απαντήσει κανείς στο ερώτημα πώς ο ελληνικός λαός, στις τελευταίες εκλογές, επέλεξε να αφήσει την τύχη του στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η απορία μεγαλώνει, όταν σκέφτεσαι ότι δείγματα γραφής από τους κυβερνώντες, είχαν δοθεί στην προηγούμενη 8μηνη κυβερνητική θητεία τους.

Τα φαινόμενα της απόλυτης φτωχοποίησης της κοινωνίας , δεν είναι απλώς ορατά, αλλά σκληρά βιώματα. Η διάλυση του κράτους είναι ένα γεγονός, που κάθε μέρα επιδεινώνεται με τις αλλοπρόσαλλες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών.
Ιδιαίτερα επικίνδυνη και ανησυχητική είναι επίσης η πολιτική που ασκείται – αν είναι πολιτική και δεν είναι ανεύθυνες γονατογραμμένες αποφάσεις ή κάτι άλλο- σε εθνικά ζητήματα και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Λόγω της ρευστής και κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στην γειτονιά μας, οι χειρισμοί από ελληνικής πλευράς θα έπρεπε να είναι αναλόγως σοβαροί και υπεύθυνοι και όχι αφημένοι στα χέρια άπειρων, αδέξιων ερασιτεχνών.

Με την ίδια, βεβαίως, ανευθυνότητα και ανικανότητα, κυβερνούν και αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Στο μόνο θέμα που είναι συνεπείς, είναι στην ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων.

Διαπιστώνουμε για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα χρόνο, ότι οι Τσίπρας- Καμμένος, άλλα λένε, άλλα εννοούν και τελικά, άλλα κάνουν.

Τρομοκρατημένος ο ελληνικός λαός, ακούει σήμερα για το νέο ασφαλιστικό, για το οποίο σκέφτεται και προτείνει μια κάποια επιτροπή «σοφών». Οι οποίοι «σοφοί», βεβαίως, διορίστηκαν με αδιαφανή τρόπο από την κυβέρνηση, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιοί είναι , τι ξέρουν και τι πρεσβεύουν. Αλλά ο κ. Τσίπρας υιοθετεί τις προτάσεις-σοκ για τους πολίτες, της εν λόγω επιτροπής.

Ο αριστερός κ. Κατρούγκαλος, μας λέει καθημερινά, ότι θα ενοποιηθεί η κύρια και η επικουρική σύνταξη. Δεν εξηγεί όμως, ότι αυτό σημαίνει ολοκληρωτική εξάλειψη του ποσού της επικουρικής και φυσικά, δε λέει ότι τα 2,5 δις ευρώ αποθεματικό των επικουρικών, θα τα χρησιμοποιήσει κάπου αλλού. Πώς να το πει άλλωστε, αφού αυτά τα 2,5 δις ευρώ, είναι χρήματα που πλήρωσε ο κάθε συνταξιούχος κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου.

Τώρα επίσης, ένα μήνα μετά τις εκλογές, μας λένε ότι η εθνική σύνταξη, θα είναι 360 ευρώ. Γιατί δεν το εξήγησαν αυτό και προεκλογικά;

Οι δε περικοπές στις συντάξεις ξεκίνησαν και είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστούν. Το ζητούμενο είναι πόσο χαμηλά θα είναι το σημείο που θα σταματήσουν.

Όσο για το Φ.Π.Α. στην εκπαίδευση, οι ίδιοι νομοθέτησαν φόρο 23%, που πλήττει όλους τους πολίτες. Μετά την τεράστια αγανάκτηση και αναστάτωση που δημιουργήθηκε, αποφάσισαν Φ.Π.Α. 6% στα φροντιστήρια και 13% στα σχολεία. Το χειρότερο όλων όμως είναι, ότι βγαίνουν τώρα και ανακοινώνουν πανηγυρικά, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν «μειωμένο Φ.Π.Α.» στην εκπαίδευση.

Πανηγυρίζουν δηλαδή για μια μείωση σε ένα φόρο που οι ίδιοι επέβαλαν για πρώτη φορά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο με απρόκλητο τρόπο και προκαλούν τους γονείς που στερούνται για να στέλνουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια.

Όπως προκαλεί και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, που την επιβάρυνση αυτή τη χαρακτηρίζει «πενταροδεκάρες», αλλά ούτε κουβέντα για το ότι παραμένουν ακόμη κλειστά σχολεία ή σχολεία που υπολειτουργούν.

Είναι γενική η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κατακόρυφη πτώση.

Το ζήτημα είναι υπάρχει περίπτωση σωτηρίας;

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα την Κυριακή στην Καρδίτσα

Next Article

Με επιτυχία η 2η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων

Related Posts

dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…
Αποτελέσματα Εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα Στις 23/04/2024,…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…