Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Με πολιτική σκέψη η επιλογή του νέου Προέδρου της Ν.Δ.

Καθοριστική αύριο η Κυριακή, τόσο για την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία, όσο και για την Ελλάδα, αφού πρόκειται για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας.

Μετά από μία, ομολογουμένως μακρά προεκλογική περίοδο, που ίσως κούρασε τα μέλη και τους φίλους μας, φτάσαμε στην ημέρα εκλογής του 9ου κατά σειρά Προέδρου του ιστορικού κόμματος της Ν.Δ.

Τον νέο Αρχηγό, θα τον νομιμοποιήσει ισχυρά, η μεγάλη συμμετοχή μας. Και είναι σημαντικό να είναι ισχυρός, για να ασκεί δυναμική αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και αποτελεσματική διακυβέρνηση αύριο.

Τα κριτήριά μας για την επιλογή του, θα πρέπει να είναι σοβαρά, να βασίζονται στην ορθή πολιτική σκέψη, έχοντας πάντα στο μυαλό μας, τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Ο νέος Αρχηγός πρέπει να πιστεύει, να σέβεται και να εφαρμόζει στην πράξη, τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Ν.Δ. Να διακρίνεται από πνεύμα παραταξιακό, σύμπνοιας και να έχει ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Να αναγνωρίζει την προσφορά των στελεχών και της βάσης του κόμματος, να σέβεται την ιστορική διαδρομή της Ν.Δ. και να λειτουργεί ως υπηρέτης της παράταξης, βάζοντας τις φιλοδοξίες του σε δεύτερη μοίρα.

Να ενώνει και να συνθέτει τις όποιες διαφορετικές απόψεις, να απορροφά τους εσωτερικούς κραδασμούς και να λειαίνει τις τυχόν αντιθέσεις.

Η παράταξή μας, χρειάζεται ανασυγκρότηση στις δομές της, δημιουργία νέας γενιάς στελεχών και επικαιροποίηση της ιδεολογικοπολιτικής της ταυτότητας.

Άρα, ο νέος αρχηγός, πρέπει να διαθέτει οργανωτικές ικανότητες και γνώση ανθρωπογεωγραφίας και ψυχοσύνθεσης της βάσης. Να μπορεί αν αξιοποιήσει το υπάρχον δυναμικό και παράλληλα να προσελκύσει όσους απομακρύνθηκαν και ακόμη περισσότερους, απ’ όλους τους κλάδους και τους τομείς.

Να επιβάλλει, μέσα στην παράταξή μας τομές και ριζική ανασυγκρότηση, ανανέωση του στελεχιακού μας δυναμικού και εκσυγχρονισμό του πολιτικού λόγου.

Να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη, από τους Βουλευτές, μέχρι τον απλό ψηφοφόρο και να επανασυνδέσει την παράταξη με την πλατιά λαϊκή βάση.

Στις πιο δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, δυστυχώς έχουμε την –μακράν- χειρότερη κυβέρνηση. Ο νέος Πρόεδρος της Ν.Δ. από την επομένη, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, πρέπει να δίνει τις μάχες του στο Κοινοβούλιο, για να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη σημερινή κατάσταση και να έχει το ηθικό και πολιτικό βάρος, το κύρος και την εμπειρία να επιβάλλει θεσμικές τομές.

Ταυτόχρονα να παρουσιάσει στους Έλληνες , ένα νέο συλλογικό όραμα, σύγχρονο σύστημα αξιών, στρατηγικό πολιτικό σχέδιο, πρόγραμμα και κουλτούρα συνεννόησης , δίνοντας ταυτόχρονα προοπτική στους νέους.

Η πολιτική ρευστότητα καθιστά αναγκαία την προετοιμασία της Ν.Δ. με νέο ποιοτικό πρόγραμμα, γι’ αυτό ο νέος αρχηγός πρέπει να μπορεί τάχιστα να το υλοποιήσει.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα κληθεί να σηκώσει ένα πολύ βαρύ φορτίο. Τόσο στην παράταξη, όσο και στη Βουλή και στην κοινωνία και στη χώρα. Γι’ αυτό και πρέπει να έχει τη θέληση, την αντοχή και την ψυχή να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά.

Επιλογή μας, λοιπόν, πρέπει να είναι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, μετά τον όλεθρο ΣΥΡΙΖΑ, θα κληθεί να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα και να τη θωρακίσει από τους κινδύνους που διατρέχει εντός και εκτός.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι σ’ αυτή τη διαδρομή, όλοι οι Νεοδημοκράτες φίλοι και νέα μέλη θα είμαστε συνοδοιπόροι και συμμαχητές, πλάι στον στιβαρό και υπεύθυνο αρχηγό μας , που αύριο επιλέγουμε.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Στο Παρίσι ο Κώστας Τσιάρας για την Κοινοβουλευτική Διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης

Next Article

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για τα μείζονα προβλήματα των Περιφερειών

Related Posts

dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…
Αποτελέσματα Εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα Στις 23/04/2024,…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…