Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανεπανάληπτη βραδιά όπερας με την Ιταλίδα σοπράνο BIANCA D’ ERRICO

Στο Ωδείο Ευθυμιάδη την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ

Συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στις 9 το βράδυ το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, με μια καταπληκτική βραδιά Όπερας και πρωταγωνίστρια την Ναπολιτάνα σοπράνο Bianca D’ Errico.

Μετά τις πλούσιες εκδηλώσεις του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκαν σε Καρδίτσα και Μουζάκι και τη συμμετοχή διακεκριμένων σολίστ και μουσικών συνόλων από Νότιο Κορέα, Σερβία, Ιταλία και Ελλάδα, το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζεται με μια βραδιά Όπερας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, περιλαμβάνει ποικιλία ποιοτικών εκδηλώσεων.

Μια ακόμη ανεπανάληπτη και σπάνια Μουσική βραδιά για την Καρδίτσα, την Θεσσαλία και όσους θέλουν να απολαύσουν μια βραδιά αληθινής Τέχνης και Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Η εξαιρετική Ιταλίδα σοπράνο Bianca D’ Errico θα ερμηνεύσει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ” του Ωδείου Ευθυμιάδη ένα πλούσιο πρόγραμμα από άριες των V. Bellini, S. Gastaldon,G. Donizetti, G. Puccini, G. Verdi, U. Giordano, E. Satie, F. P. Tosti, W. A. Mozart καθώς και ιταλικές καντσονέτες την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στις 9 το βράδυ. Στο πιάνο συνοδεύει ο Ιταλός Francesco Raddato.

Το όλο πρόγραμμα παρουσιάζει ο διάσημος παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πιάνου του Ωδείου Ευθυμιάδη που διαθέτει ένα πιάνο με ουρά και εξαιρετική ακουστική.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας. Αποτελεί επίσης ένα βήμα σημαντικό για νέους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515 – 1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460 – 1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865 – 1836) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean Sibelius (1865 – 1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή, που τιμά όλος ο χορωδιακός κόσμος παγκοσμίως.

Επαγγελματίες καλλιτέχνες προσφέρουν καταπληκτικές συναυλίες, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι ακροατές μιας επαρχιακής πόλης.

Τριάντα τρία (33) χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Τριάντα τρία (33) χρόνια ζωής , Ποιότητας και Πολιτισμού.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριάντα τρία (33) χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική , την Κλασική , το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας.

Για την επιτυχία του Φεστιβάλ συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση φορέων στον Δήμο Πύλης για την κατάρτιση υπηρεσιακού σχεδίου διαχείρισης ζώων συντροφιάς

Next Article

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τις ζημιές στη Σκόπελο

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…