Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγιασμός στα χορευτικά του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

 Στις 24 -9-2017 στη ζεστή αίθουσα του Συλλόγου με μια απλή και λιτή εκδήλωση,άρχισε η χορευτική χρονιά με γλυκίσματα ,μπαλόνια ,καραμέλες και με την ευλογία του Πατέρα Απόστολου.

Γονείς, παιδιά, μέλη και φίλοι του Συλλόγου ανταμωθήκαμε ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές, να ευχηθούμε για έναν καλό χειμώνα.

Στη σύντομη αναφορά της η πρόεδρος του Συλλόγου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ανέφερε ότι ο χορός είναι  μια ανθρώπινη δραστηριότητα του σώματος, της καρδιάς και του πνεύματος.

Σκοπός του Συλλόγου είναι ν’αναπτύξουν τα παιδιά το ομαδικό πνεύμα, ν’εξοικειωθούν με τη μουσική το χορό, το τραγούδι. Στα παιδιά καλλιεργείται  η αποδοχή του πολιτισμού μας, η αγάπη, ο σεβασμός, η ευγενή άμιλλα,η διάπλαση σωστών χαρακτήρων.

Έχουμε λοιπόν χρέος ν’ αφυπνήσουμε τους νέους μας και να στρέψουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον τους στην Παράδοση. Εδώ και 37 χρόνια ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων δίνει την δική του μάχη για τη διατήρηση και ανάδειξη της Παράδοσης της Αργιθέας και όχι μόνο.

Ο Σύλλογος  Αργιθεατών 37 χρόνια αδιάκοπης και δημιουργικής λειτουργίας  μένει πιστός στην Παράδοση.Επιμένει  στη διάδοση και προβολή του πολιτισμού μας, διαθέτοντας γνώση, εμπειρία, μεράκι και επιθυμία να μεταλαμπαδεύσει  στους χορευτές αυτό που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας, τα ήθη και έθιμα τα τραγούδια και τους χορούς μας.

Τα μαθήματα χορού του Συλλόγου γίνονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη 6-9 μ.μ στη ‘’Μαυροκορδάτου 7 ‘’ με υπεύθυνο χορ/λο τον Παναγιώτη Μάνο.

Έκλεισε η όμορφη εκδήλωση με την ευχή να έχουμε υγεία και ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Έλλη Τσιρογιάννη

( Πρόεδρος Συλλόγου )

Agiasmos xoreftika Trikalwn 1

Agiasmos xoreftika Trikalwn 2

Agiasmos xoreftika Trikalwn 3




Total
0
Shares
Previous Article

Νέα χορευτικά τμήματα στο Μουζάκι

Next Article

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν σχέδιο την έξοδο από την κρίση

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike