Παρέμβαση της Ασ. Σκόνδρα για παραμονή του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι

Share

Παρέμβαση της Ασ. Σκόνδρα για παραμονή του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι

 Αναστάτωση προκαλεί στις τοπικές κοινωνίες των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, η πληροφορία, ότι πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι, με αποτέλεσμα οι πελάτες της, να υποχρεώνονται να ολοκληρώνουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους, είτε ηλεκτρονικά, είτε στο κατάστημα της Καρδίτσας.

 Η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, βρέθηκε στο Μουζάκι προ λίγων ημερών και είχε συνομιλίες με πολλούς συμπολίτες της, οι οποίοι της μετέφεραν την αγωνία τους για την εν λόγω εξέλιξη.

 Η κ. Σκόνδρα, άμεσα ανταποκρινόμενη, έστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που θα προκαλέσει το κλείσιμο του συγκεκριμένου καταστήματος, ζητώντας να επανεξεταστεί η παραπάνω απόφαση.

Στην επιστολή της η Βουλευτής ανέφερε:

 Αξιότιμε κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε,

 Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή την πληροφορία, ότι η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, δρομολογεί την άμεση, εντός των δύο επόμενων μηνών, διακοπή λειτουργίας καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, το κατάστημα στο Μουζάκι του Νομού Καρδίτσας. Δεν σας κρύβω, ότι σε πρόσφατη επίσκεψη μου στη περιοχή Μουζακίου, έγινα δέκτης ανησυχίας και προβληματισμού των κατοίκων, αλλά και κοινωνός επιστολής διαμαρτυρίας του Δημάρχου κ. Στάθη.

 Αντιλαμβανόμενη την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, να αναδιαρθρώσει το δίκτυο φυσικών της καταστημάτων ώστε να ευνοηθούν οι ψηφιακές συναλλαγές, θα μου επιτρέψετε, ως Βουλευτής του Νομού, που γνωρίζω αναλυτικά την ανθρωπογεωγραφία και τα δεδομένα που αφορούν την περιοχή, να σας παραθέσω κάποια σημαντικά στοιχεία, με την βεβαιότητα, ότι αυτά θα συνυπολογιστούν στις τελικές σας αποφάσεις.

 Το εν λόγω κατάστημα σας στο Μουζάκι Καρδίτσας, εξυπηρετεί – εκτός της πόλης του Μουζακίου – περισσότερες από 27 Κοινότητες και Οικισμούς, όπως επίσης και τον ορεινό και δύσβατο Δήμο Αργιθέας, που συμπεριλαμβάνει επιπλέον 24 Τοπικές Κοινότητες. Πρόκειται για μία μεγάλη γεωγραφική έκταση, στην οποία ζουν και δραστηριοποιούνται πληθώρα επαγγελματιών και επιχειρηματιών του αγρότο-κτηνοτροφικού τομέα, όπως επίσης μεγάλος αριθμός ατόμων τρίτης ηλικίας.

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι παραπάνω, προερχόμενοι από την Α.Τ.Ε. και εξοικειωμένοι με το προσωπικό, παρέμειναν πελάτες σας και επιθυμούν να συνεχίσουν, δεδομένου ότι πέραν της καλής εξυπηρέτησης και της αμεσότητας, στις τοπικές κοινωνίες υφίσταται και ο συναισθηματικός δεσμός.

 Για αυτούς τους συμπολίτες μου, η χιλιομετρική απόσταση από το πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας σας στη Καρδίτσα, καθιστά την μετακίνηση τους απαγορευτική αν όχι αδύνατη. Ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου πολλές από τις προαναφερθείσες περιοχές, πλήττονται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

 Επίσης, είμαι πεπεισμένη, ότι αναγνωρίζετε την αντικειμενική δυσκολία διεκπεραίωσης τραπεζικών συναλλαγών αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα, ειδικά από πληθυσμιακές ομάδες, που δεν γνωρίζουν αλλά ούτε μπορούν να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες.

 Ως εκ τούτου, και δεδομένης της πρόθεσης της Πολιτείας, η Περιφέρεια να ενδυναμωθεί, να αναπτυχθεί και να γίνει επαγγελματικά ελκυστικότερη, προσελκύοντας επενδύσεις και νέους ανθρώπους, παρακαλώ να επανεκτιμήσετε την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς​ για διακοπή λειτουργίας του καταστήματος στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Με εκτίμηση,

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας

Δείτε επίσης