Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ζωντανά σε όλο τον κόσμο η γιορτή στην Κοιλάδα του Αχελώου – Το πρόγραμμα

Ζωντανά σε όλο τον κόσμο η γιορτή στην Κοιλάδα του Αχελώου - Το πρόγραμμα

ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2020

Κυριακή 21 Ιουνίου

Το καλοκαίρι, φέτος, είναι διαφορετικό αλλά η μουσική βρίσκει τον τρόπο να δώσει τον τόνο και τον ρυθμό για αισιοδοξία και νέα ξεκινήματα!
Υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, χάρη στην ισχυρή θέληση και την συντονισμένη προσπάθεια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, 35 πόλεις και περιοχές από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συνεργαστούν σε ένα μουσικό μαραθώνιο 10 ωρών που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλη την υφήλιο!

Σε εθνικό επίπεδο και σε πείσμα των καιρών, περισσότεροι από 22 Δήμοι της Ελλάδας Αθήνα, Ανδρίτσαινα – Κρέστενα, Βέροια, Δήμος Άγραφων (Λίμνη Κρεμαστών), Δήμος Αμφιλοχίας (Όρη Βάλτου), Δήμος Γ. Καραϊσκάκη Άρτας (Ιστορικές Πηγές Αχελώου), Δήμος Αργιθέας- (Μάραθος), Δήμος Βόρειας Κυνουρίας – Παράλιο Άστρο, Θεσσαλονίκη, Κεφαλονιά, Κοιλάδα Αχελώου (Γέφυρα Αυλάκι), Κόρινθος, Λευκάδα, Λουτράκι, Νάξο, Νίσυρος, Ξάνθη, Πύργος, Ρόδος, Συκιά Κορινθίας, Σύρος, Σαντορίνη και Χανιά) διοργανώνουν συναυλίες που θα μεταδοθούν ζωντανά (συμπεριλαμβανομένου και μαγνητοσκοπημένων εκδηλώσεων ειδικά για την περίσταση) από κήπους, πάρκα, αυλές, ταράτσες, πλατείες, νησιά, βουνά και ποτάμια όλης της χώρας πάντα σε ευθυγράμμιση με τις επίσημες οδηγίες για την δημόσια υγεία.

Σε διεθνές επίπεδο, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού δικτύου και σε συνεργασία με μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου, για πρώτη φορά, φέτος, 13 ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Βερολίνο, Βίλνιους, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κρακοβία, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Λιουμπλιάνα, Λισσαβόνα, Πράγα και Σκόπια) ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν συναυλίες που θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου μεταφέροντας μας σε κάθε
Ευρωπαϊκή πόλη!

Ένας μουσικός μαραθώνιος που περιλαμβάνει ρεμπέτικα από τη Σύρο, παραδοσιακές μελωδίες από την Κοιλάδα του Αχελώου, ενώ από την συναυλία εγχόρδων στην Κόρινθο και τη Νίσυρο θα μεταφερθούμε σε pop μελωδίες από το Μάντσεστερ, funk ήχους από το Βόσπορο και ηλεκτρονικούς ρυθμούς από το Βερολίνο.

Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν από τα ψηφιακά κανάλια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και όλοι θα μπορούν να απολαύσουν αυτό το μοναδικό μουσικό θέαμα από όπου κι αν βρίσκονται. Από το κινητό στη θάλασσα, το laptop στη βεράντα μέχρι και την τηλεόραση του σπιτιού μέσω Youtube.

Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες αυτής της ιδιαίτερης και πολυσυλλεκτικής εμπειρίας θα γίνουν όσοι παρευρεθούν, την Κυριακή 21 Ιουνίου στους φιλόξενους και ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Από γιγαντοοθόνη με εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ηχητική εγκατάσταση θα μεταδίδονται οι
ήχοι της μουσικής από την Ελλάδα και την Ευρώπη σε ένα  ψηφιακό tour με παγκόσμια απήχηση, δίνοντας το μήνυμα ότι η Μουσική είναι ζωντανή!

Οι ώρες μετάδοσης, το πρόγραμμα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: http://www.europeanmusicday.gr/

Δείτε το πρόγραμμα της Κοιλάδας του Αχελώου εδώ

programma koilada acheloou




Total
0
Shares
Previous Article
fanis stathis steno slide

Επιστολή του Δημάρχου Δήμου Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη αναφορικά με την μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού Κ.Υ. Μουζακίου

Next Article
tsipras

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλία