Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι ζωγραφιές – παιχνίδια στην αυλή του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Οι ζωγραφιές - παιχνίδια στην αυλή του 30ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

 

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων, ο Δήμος Τρικκαίων και όλη η σχολική κοινότητα συνεργάστηκαν για μια αυλή με χρωματιστά παιχνίδια

Δεύτερο «κρούσμα» συνεργασίας και αγάπης, μελών σχολικής κοινότητας των Τρικάλων προς διδακτήριο! Μετά τις υπέροχες ζωγραφιές στις αίθουσες του 6ου Γυμνασίου, ήρθε η σειρά του 30ου Δημοτικού Σχολείου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του οποίου, ζωγράφισε παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, ομορφαίνοντας την καθημερινότητα των μικρών μαθητών/τριών.

Η ιδέα συζητήθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο κ. Αλεξάνδρα Καλαμπόκη και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταυρούλα Τσιούνη, θέτοντάς τη στον διευθυντή κ. Βασ. Νάστο. Στη συνέχεια ζήτησαν από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου πινέλα και χρώματα (ανταποκρίθηκε άμεσα, επιμένει να τονίζει η κ. Τσιούνη), απευθύνθηκαν στις ζωγράφους κ. Μαρία Ζιάκα και Μαριάνθη Χαρίση και… εγένοντο ζωγραφιές.

Μέσα σε τρεις ημέρες, σε μια κλασική, «γκρι» αυλή, εμφανίστηκαν: «φιδάκι» ζωγραφισμένο, σαλιγκάρι που φέρει στην «πλάτη του» αριθμούς, ώστε να μαθαίνουν ευκολότερα οι μαθητές την αριθμητική, χρώματα στο κλασικό παιχνίδι «κουτσό», κυκλικές σκαλίτσες, πολύχρωμες πατούσες, δέντρο αναγραφής λέξεων ουσίας…

Η αυλή χρωματίστηκε! Φωτίστηκε! Αλλαξε! Εγινε πιο ευχάριστη, πιο παιδική, είναι πλέον πιο κοντά στον ψυχισμό της χαράς των μικρών μαθητριών και μαθητών.

Αυτή η αυλή αναδεικνύει τη συνεργασία και ομορφαίνει μια διαδικασία που σε άλλες περιπτώσεις φαντάζει τυπική, στρυφνή, δεδομένη.

Με τον τρόπο αυτόν, στα Τρίκαλα η καινοτομία συνεχίζει να «δρα». Διότι καινοτομία, όπως πιστεύουν στον Δήμο Τρικκαίων, είναι η σκέψη, η συνεργασία, η υλοποίηση και, εν τέλει, το ίδιο το μήνυμα: η αγάπη για τη σχολική κοινότητα, από την ίδια τη σχολική κοινότητα και τη συνεργασία όλων.

Θανάσης Μιχαλάκης

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

30o dimotiko sxoleio trikalon 1

30o dimotiko sxoleio trikalon 2

30o dimotiko sxoleio trikalon 3

30o dimotiko sxoleio trikalon 4

30o dimotiko sxoleio trikalon 5

30o dimotiko sxoleio trikalon 6

30o dimotiko sxoleio trikalon 7

30o dimotiko sxoleio trikalon 8

30o dimotiko sxoleio trikalon 9

30o dimotiko sxoleio trikalon 10




Total
0
Shares
Previous Article
Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας: Εκδήλωση με θέμα "Ζούμε εδώ, μαζί"

Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας: Εκδήλωση με θέμα "Ζούμε εδώ, μαζί"

Next Article
O Αρχ. Λαογρ. Πολ. Σύλλογος Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

O Αρχ. Λαογρ. Πολ. Σύλλογος Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας