Υπουργός Κώστας Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη στο επίκεντρο! Ο νομός Καρδίτσας στο προσκήνιο….!

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Στη χθεσινή συνάντηση μας με τον Καρδιτσιώτη Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ,μαζί με φίλους από ολόκληρο το νομό,που πασχίζουν για την Καρδίτσα της νέας  δεκαετίας  – με σύγχρονες οδικές υποδομές ,έργα υπέρ του αγροτικού κόσμου, ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση ,νέες δομές υγείας – κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμό. Για ίση μεταχείριση όλων των περιοχών της Θεσσαλίας.

• Υπήρξε μια εγκάρδια συζήτηση “εφόλης της ύλης”…!

|. Ρωτήθηκε – από την εκ Καρδίτσας καταγόμενη αρχισυντάκτρια δημοσιογράφο της έγκριτης Καθημερινής – Δώρα Αντωνίου ,για το χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών ,τα μεγάλα έργα – Ε65 -& από πλευράς μας για : Έργα Αχελώου / φράγματα,  το Δικαστικό Κτίριο Καρδίτσας ( : θυμίσαμε κ’ χρόνια αιτήματα του Εφετείου Δυτ. Μακεδονίας/Κοζάνη, μεταφέροντας τις ευχές του Προέδρου Εφετών Μπάμπη Παπακώστα ) , έργα Ιανού (143 εκατ ευρώ που ξεκινά η εργολήπτρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ μέσω Υπ.Υποδομών)- χωματόδρομους κ.α.

||. Ο φίλος Υπουργός διαβεβαίωσε ότι μάχεται καθημερινά ,παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις ( πανδημία – Φυσικές καταστροφές – Ενέργεια-Εθνικά), για να ανταποδώσει στους Έλληνες πολίτες την τιμή της ανάδειξης του σε Κυβερνητικά αξιώματα και στο Κοινοβούλιο επί σειρά ετών, σεβόμενος την εμπιστοσύνη των Καρδιτσιωτών με πολιτικές ισονομίας ,δίκαιης μεταχείρισης, ιεράρχηση στόχων και εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης ( οικογενειακό- ποινικό- συνθήκες εργασίας για Δικαστές κ’ Υπαλλήλους- ποιότητα απονομής- κτιριακές εγκαταστάσεις).

√ Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για ημιτελή έργα ασφάλτου (Επαρχιακής οδού 9 – Κοράκου/Β Μάραθο- Αετοχώρι/ Σπηλιώτισσα ,για τα οποία υπάρχει και το αμέριστο ενδιαφέρον του Μητροπολίτη μας κκ Τιμοθέου/  Δρόμου Διαπεριφερειακής σημασίας από Βραγκιανά Αχελώου έως Ρόγκια- όρια Ευρυτανίας / γενικά για όλα τα ώριμα αιτήματα σύνδεσης με γειτονικές περιφέρειες ).

√ Υπογράμμισε ,ότι η εξασφάλιση Υπέρ  του ν. Καρδίτσας ,του σημαντικού ποσού των 143 εκατομμυρίων ευρώ για έργα Ιανού ( υπερδιπλάσιο του ποσού που δόθηκε στο ΕΑΠΝΑ-2 το 2004)-με την επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού – σίγουρα θα αναβαθμίσει τις οδικές υποδομές και τη συγκοινωνία.

Οι μελέτες προχωρούν και οι αποζημιώσεις σε πληγέντες δόθηκαν τάχιστα ,στα πλαίσια του εφικτού, με εφαρμογή ενός πρωτοποριακού σχεδιασμού που ξεπέρασε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις παρελθόντος.

•” Η Παρακολούθηση των χρονοδιαγραμμάτων συνιστά καθήκον όλων”, τόνισε!

Πολιτικών – Αυτοδιοικητικών – Κοινωνικών Φορέων – Πολιτών…

|||. Θυμίσαμε στον   Υπουργό Δικαιοσύνης:

– Οι Βραγκιανίτες ,οι Ρογκιώτες αναμένουν την εξαγγελία από Περιφέρεια Θεσσαλίας για έναρξη έργων Ασφαλτόστρωσης έως Ρόγκια ,όπου ο φάκελος είναι πλήρης ,εδώ και μήνες…. υπάρχει ρητή δέσμευση από Στελέχη Θεσσαλίας ήδη από το 2012(9 χρόνια….!).

– Αποτελεί ύψιστη τιμή για τα Βραγκιανά Αχελώου Θεσσαλίας, που ο εκ Βραγκιανών Αχελώου-Αργιθέας καταγόμενος καθηγητής Ποινικού Δικαίου ΑΠΘ Λάμπρος Χρ. Μαργαρίτης, είναι ο επικεφαλής της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό  του ισχύοντος νομικού πλαισίου ( ποινικό κώδικα και κώδικα ποινικής δικονομίας ).

– Ελπίζουν ότι η παρέμβαση του στο Υπ.Υποδομών και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα φέρει σύντομα επιτυχίες , χρηματοδότηση και κατασκευή έργων ,που έχουν ήδη αργήσει , θολώνοντας την εικόνα της ισχυρής Καρδίτσας -Θεσσαλίας, αλλά και της κυβέρνησης,η οποία έχει δεσμευθεί : ίσα δικαιώματα σε όλους τους Έλληνες!

* Μη νομικός Υπουργός Δικαιοσύνης είχε να τοποθετηθεί από το μακρινό 1902- πέρασαν 119 έτη…

Ο σημερινός Υπουργός Κώστας Τσιάρας , γιατρός , είναι ο δεύτερος από Καρδίτσα μετά τον αείμνηστο Σπύρο Ταλιαδούρο, Νομικό, πατέρα του Υπουργού Παιδείας επί Κωνσταντίνου Καραμανλή – Αθανασίου Ταλιαδούρου.

** Η πρόεδρος συλλόγου Μολόχας Χριστίνα Ζυγούρη ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού στη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας με το δίκαιο αίτημα της Ασφαλτόστρωσης- Επιτέλους!!!- του χωματόδρομου (μόλις 1,5 Χλμ) από Μολόχα έως Σαραντάπορο.

***Φωτογραφία από παλιότερη συνάντηση του Δημήτρη Παπακώστα-  στο Υπουργείο- με τον Υπουργό Κώστα Τσιάρα.

Δημήτρης Παπακώστας –Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα δια περιφοράς

Next Article
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις σήραγγες των Τεμπών

Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Κοιλάδα των Τεμπών Total
0
Share