Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υποβολή πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ07 ετοιμάζει ο Δήμος Παλαμά

Υποβολή πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ07 ετοιμάζει ο Δήμος Παλαμά

Υποβολή πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ07 ετοιμάζει ο Δήμος Παλαμά

Την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ07 του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων», ετοιμάζει ο Δήμος Παλαμά.

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων της Χώρας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς και παραχωρημένης ακίνητης περιουσίας σε αυτούς, για διάστημα τουλάχιστον 15 ετών μετά και την οριστική παραλαβή του προτεινόμενου έργου. Στην ομάδα Α που θα υποβάλει πρόταση ο Δήμος  θα χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν:

Την επανάχρηση ανενεργών εμβληματικών κτιρίων, που βρίσκονται εντός οικισμού. Ως εμβληματικά κτίρια ορίζονται τα κτίρια με «ταυτότητα» ή συμβολικό χαρακτήρα που αποτελούν για κάποιο λόγο τοπόσημο ή σύμβολο. Είναι κτίρια με ξεχωριστό κοινωνικό, ιστορικό, πολιτιστικό ενδιαφέρον, με αρχιτεκτονική, μοναδικότητα ή πρωτοπόρο σχεδιασμό. Σχετίζονται με την κοινωνική ιστορία των πόλεων και έχουν συμβάλει ή επιδράσει, ως σημεία αναφοράς στη δημιουργία ή την καθιέρωση της «ταυτότητας» της πόλης.

Η πρόταση του Δήμου θα είναι για αγορά και αλλαγή χρήσης του “Μύλου Καρακίτσιου” που βρίσκεται στην πλατεία “Αναγεννήσεως” και θα χρησιμοποιηθεί σαν μουσείο της πόλης του Παλαμά, σαν ένας διαρκής εκθεσιακός χώρος, χώρος εκδηλώσεων και σεμιναρίων και γενικά, όπως αναλυτικά θα αναφέρεται στην τεχνική έκθεση που θα υποβληθεί.

Σήμερα 30/12 έγινε η φωτογραμμετρική αποτύπωση των κτιρίων και του χώρου γενικότερα με χρήση drone και ετοιμάζονται οι αρχιτεκτονικές μελέτες και η μελέτη στατικής επάρκειας.

Η προθεσμία υποβολής της πρότασης λήγει  στις 31/03/2021.

Παράλληλα ο Δήμος Παλαμά έχει τέσσερες (4) έτοιμες μελέτες για το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», οι οποίες θα κατατεθούν μέχρι 15/01/2021, ενώ ετοιμάζει προτάσεις και για όλες τις υπόλοιπες προσκλήσεις του προγράμματος.

Οι τέσσερες μελέτες που είναι έτοιμες και  θα κατατεθούν πρώτες αφορούν:

  • Πρόσκληση ΑΤ05, «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία»
  • Πρόσκληση ΑΤ08, “SMART CITIES”
  • Πρόσκληση ΑΤ11, «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)»
  • Πρόσκληση ΑΤ12, «Ηλεκτροκίνηση» ενώ έχει ήδη εγκριθεί η μελέτη των Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.



Total
0
Shares
Previous Article
ilektriki fortisi trikala

Νέοι ηλεκτρικοί φορτιστές οχημάτων στον Δ. Τρικκαίων

Next Article
«Τα θεατρικά της πανδημίας» από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

«Τα θεατρικά της πανδημίας» από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων