Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελουργικών Εκτάσεων»

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας κάνει γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελουργικών Εκτάσεων στην Ελλάδα για την περίοδο 2019-2020» στην Υπηρεσία με καταληκτική ημερομηνία την 25η Μαΐου 2019.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι αμπελουργοί που κατέχουν αμπελοτεμάχια έκτασης άνω του μισού (0,5) στρέμματος, τα οποία χρήζουν ανανέωσης λόγω αλλαγής ποικιλιών και ανάγκης βελτίωσης των τεχνικών διαχείρισης.

Οι παραπάνω παραγωγοί εντάσσονται για την υλοποίηση των μέτρων:

α) εκρίζωσης,

β) απώλειας εισοδήματος,

γ) αναφύτευσης και

δ) βελτίωσης τεχνικών διαχείρισης.

Το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1621,00 Ευρώ για τις πεδινές περιοχές και στα 1846,00 για τις ορεινές περιοχές.

Προϋποθέσεις για την ένταξη:

 α) Οι αμπελουργοί θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εγγεγραμμένοι στο αμπελουργικό μητρώο και να έχουν κάνει δήλωση συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων και δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. για τα έτη 2017 και 2018,

β) το αγροτεμάχιο που σκοπεύουν να φυτέψουν ή να αναφυτέψουν να είναι κατοχυρωμένο με τίτλο ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήριο διάρκειας τουλάχιστον εννέα (9) ετών.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά.

Κατά την υποβολή της αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην υπηρεσία μας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας

β) Αποδεικτικό ΑΦΜ

γ) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας

δ) Τίτλο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό εκμίσθωσης

ε) Δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. για το έτος 2019 (άμεσα μετά την υποβολή της).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας, στο Γραφείο Αμπελουργίας, τηλέφωνο 24413 55243 (Υπεύθυνος Προγράμματος ο κ. Π. Κουσιάς).

Καρδίτσα, 08 Μαρτίου 2019

Με Ε.Π.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης

Δημήτριος Β. Κωστής

Γεωπόνος




Total
0
Shares
Previous Article

Δυναμικό παρόν έδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη «Agrothessaly 2019»

Next Article

Παπαστεργίου: «Ο πολίτης δίπλα στην πόλη του»