Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπογράφεται η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Μουζακίου

stathis fanis agorastos kostas 652

Υπογράφεται η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Μουζακίου

Με χρηματοδότηση 380.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Γενικού Λυκείου Μουζακίου», προϋπολογισμού 380.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Μουζακίου, που προχωρά άμεσα στην  υπογραφή της σύμβασης για την  έναρξη κατασκευής του έργου.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, εκσυγχρονίζουμε την κτιριακή υποδομή του Γενικού Λυκείου Μουζακίου και αποδίδουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα πιο λειτουργικό σχολείο, με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι υποδομές εκπαίδευσης είναι έργα με προστιθέμενη αξία που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης 54 συνολικά δημοσίων κτιρίων, που σχεδίασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και χρηματοδοτεί με 45,4 εκατομμύρια ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του ΓΕΛ Μουζακίου

Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, το οποίο προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Τοποθέτηση νέων θερμομονωτικών κουφωμάτων.

-Τοποθέτηση σύνθετου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας κελύφους.

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης οροφής.

-Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

-Τοποθέτηση νέου χαλύβδινου λέβητα θέρμανσης με καυστήρα πετρελαίου και κυκλοφορητή.

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.




Total
0
Shares
Previous Article
zografies sofades

Μαθητές «χρωμάτισαν» και στόλισαν το Δημαρχείο Σοφάδων

Next Article
Giorgos Germanos Proedros dikedim

Απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. κ. Γιώργου Γέρμανου σε δημοσίευμα του κ. Γ. Καραβίδα (3-1-2021)