Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Από την Αγγλία συγκεντρώνει υπογραφές για τους κατοίκους της Αργιθέας

ypografes argithea 1

Από την Αγγλία συγκεντρώνει υπογραφές για τους κατοίκους της Αργιθέας

Έλληνας από το Μπάκιγχαμσιρ της Αγγλίας δημιούργησε στο διαδίκτυο μια σελίδα συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ των άμεσων έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου του δήμου Αργιθέας, στην Καρδίτσα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αμέριστη συμπαράσταση του στους βαριά “πληγωμένους” κατοίκους από τον κυκλώνα Ιανό.

Στόχος της διαδικτυακής σελίδας που δημιούργησε ο 37χρονος Κωνσταντίνος Τσαβαλιάς με καταγωγή και από τους δυο γονείς από χωριά της Αργιθέας είναι να συγκεντρωθούν στο www.ipetitions.com/petition/Argithea όσο γίνεται περισσότερες υπογραφές ώστε οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση, δημιουργώντας μια σειρά από σύγχρονα έργα, τα οποία θα αντέξουν στον χρόνο και δεν θα παραμείνουν μόνο στα λόγια και τα χαρτιά.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Κωνσταντίνος Τσαβαλιάς αν και αρχικά οι φωτογραφίες και τα πλανά από το φονικό πέρασμα του Ιανού του προκάλεσαν θλίψη, καθώς έβλεπε δρόμους και χωριά που επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι να έχουν υποστεί αλλοίωση στην εικόνας τους και κατοίκους να αγωνιούν για το κακό που τους βρήκε, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε πως έπρεπε άμεσα να κάνει κάτι ώστε οι αρχές να μην ξεχάσουν στιγμή το χρέος τους απέναντι στους ανθρώπους αυτούς.

“Οι κάτοικοι που ζουν στα χωριά του δήμου Αργιθέας για δεκαετίες είναι στο έλεος του καιρού και του Θεού. Δυστυχώς ο κυκλώνας παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα και δημιούργησε σημαντικά προβλήματα ο οδικό δίκτυο. Έτσι βλέποντας τα χάλια παρακινήθηκα ώστε να κάνω κάτι και εγώ από μακριά χρησιμοποιώντας την δύναμη του διαδικτύου. Βρήκα ένα site δωρεάν συγκέντρωσης υπογραφών, έγραψα ένα κείμενο το οποίο συνόδευσα με φωτογραφίες από το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο και το ανάρτησα. Στόχος είναι να μαθευτεί στο ευρύ κοινό όλη αυτή η προσπάθεια, ώστε οι αρμόδιες αρχές να κάνουν κάτι για όλα αυτά τα χωριά του δήμου, που πραγματικά είναι στο έλεος του καιρού και του Θεού με τους κατοίκους να ζουν μόνοι τους και απομονωμένοι. Πρέπει να γίνουν σωστά έργα αποκατάστασης και όχι προχειροδουλειές. Να γίνουν έργα για τις κατολισθήσεις, τις πλημμύρες για την προστασία των κατοίκων. Σοβαρά σύγχρονα έργα τα οποία θα αντέξουν στο χρόνο. Όσο περισσότερες υπογραφές συγκεντρώσουμε τόσο περισσότερο θα ακουστεί η φωνή των κατοίκων. Προσοχή δεν θέλουμε να κάνετε δωρεές γιατί η υπογραφή είναι εντελώς δωρεάν”.

πηγή: newsit

ypografes argithea




Total
0
Shares
Previous Article
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ Λάρισας – Φαρσάλων – Δομοκού

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ Λάρισας – Φαρσάλων – Δομοκού

Next Article
Δημιουργούμε από την αρχή…

Δημιουργούμε από την αρχή…

Related Posts