Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υποχρεωτικό self-test σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

frmakeia covid

 Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία

 Δημοσιεύτηκε η Απόφαση με Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 (ΦΕΚ 2192/26.5.2021 Β) και θέμα την «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία.». Σύμφωνα με την Απόφαση:

 Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται: α) σε όλους τους/τις εργαζόμενους/ες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας, β) στους/στις ωφελούμενους/ες των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (Κ.Κ.Π.Π.), συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική τους σύμβαση τόπο εργασίας.

 Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρούσας, είναι υποχρεωτικός για τα πρόσωπα του άρθρου 1, προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική τους σύμβαση τόπο εργασίας ή να προσφέρουν προσωπική εργασία στην επιχείρησή τους ή να παρευρίσκονται στους χώρους εργασίας.

 Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση στον χώρο εργασίας και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας κατά την οποία τα πρόσωπα του άρθρου 1 προσέρχονται στον χώρο εργασίας. Σε περίπτωση που τα πρόσωπα του άρθρου 1 καλούνται να παραστούν εκτάκτως στον χώρο εργασίας, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης δύναται να διενεργείται και αυθημερόν.

Δείτε το σύνολο της Απόφασης με Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 (ΦΕΚ 2192/26.5.2021 Β) στην online τράπεζα.




Total
0
Shares
Previous Article
Θανάσης Θάνος

«Κακείνο μη αφιέναι»

Next Article
eidikoi frouroi

Ανατροπή με τις προσλήψεις ειδικών φρουρών στα Πανεπιστήμια, βγαίνει κανονικά η προκήρυξη τη Δευτέρα