Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υποχρεωτικά μέσω taxisnet οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Υποχρεωτικά μέσω taxisnet οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Υποχρεωτικά μέσω taxisnet οι μεταβιβάσεις ακινήτων 

Η νέα εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία εντός των προσεχών εβδομάδων από την ΑΑΔΕ. Η ηλεκτρονική υποβολή, θα είναι προαιρετική έως τις 31 Μαϊου ενώ από την 1η Ιουνίου 2021 θα γίνει υποχρεωτική.

Η διαδικασία. Η νέα διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής θε ξεκινά και θα ολοκληρώνεται στο γραφείο του συμβολαιογράφου. Η δήλωση φόρου μεταβίβασης θα συντάσσεται και θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο taxisnet από τον συμβολαιογράφο ενώ η διασταύρωση, ο έλεγχος και η επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα.

Ειδικότερα, η ηλεκτρονική δήλωση φόρου θα συντάσσεται από το συμβολαιογράφο ανά αγοραστή και ανεξαρτήτως από το πλήθος ή τον αριθμό προς αγορά ακινήτων και θα υποβάλλεται στην εφαρμογή από τους συμβαλλομένους. Η αξία για τον υπολογισμό του φόρου θα υπολογίζεται από το συμβολαιογράφο με τα φύλλα υπολογισμού ή το ΑΤΑΚ του ακινήτου όπου υπάρχει. Η ευθύνη για την ακρίβεια και την ορθότητα υποβαλλόμενης δήλωσης και των συνυποβαλλόμενων φύλλων υπολογισμού αξιών αυτής θα ανήκει αποκλειστικά στους συμβαλλόμενους , οι οποίοι θα αποδέχονται το περιεχόμενο της δηλωσης με την υπβολή της μέσω του taxisnet.

Τα παραπάνω θα ισχύουν κι όταν υποβάλλεται αίτηση για απαλλαγή λόγω πρώτης κατοικίας. Η ευθύνη για την υποβολή σχετικού αιτήματος θα ανήκει αποκλειστικά στον αγοραστή. Η υποβολή της δήλωσης ΦΜΑ με τη νέα «ηλεκτρονική διαδικασία» θα καταστεί υποχρεωτική από 1η/6/2021.




Total
0
Shares
Previous Article
farmaka

Σημαντική προσφορά του Κοινωνικού Φαρμακείου Καρδίτσας στο κατάστημα των φυλακών Τρικάλων

Next Article
nousios falaras

Ο νέος Διοικητής ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας κ. Κων/νος Φαλάρας στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο