Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υποχρέωση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας ενημερώνει τα μέλη του για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ 3623/Β/31-12-2014) Υπουργικής Απόφασης η καταχώριση στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής φορολογίας εισοδήματος είναι υποχρεωτική και αφορά τις προσωπικές επιχειρήσεις και λοιπούς υπόχρεους (Ο.Ε., Ε.Ε, ΣυνΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, Αστικές Εταιρίες, Κοινοπραξίες κτλ) πλην των κεφαλαιουχικών εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ).

Η καταχώριση του αποδεικτικού αυτού θα πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο (www.businessportal.gr) από τον υπόχρεο με ταυτόχρονη την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους καταχώρισης ή απο τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου κάθε Δευτέρα 14:30 – 16:30 μμ και κάθε Παρασκευή 09:00 – 11:00 πμ.

Το κόστος καταχώρισης στο ΓΕΜΗ είναι 40,00 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις και 80,00 ευρώ για τις Ο.Ε & Ε.Ε.

Η καταχώρηση απαιτεί προς συμπλήρωση τον αριθμό του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης που εκδίδει το σύστημα του Taxis μετά την οριστική υποβολή αυτής. Στην αίτηση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να επικαιροποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.




Total
0
Shares
Previous Article

Μνημόσυνο στην μνήμη των πνιγέντων του 1959 στη λίμνη Πλαστήρα

Next Article

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: «Συννεφιές με Λιακάδα»