Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Υπέρ πεσόντων εκδήλωση – δέηση στο χωριό της Οξυάς, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Τόπο καταγωγής του πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940. 

Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, η υπέρ πεσόντων εκδήλωση – δέηση στο χωριό της Οξυάς, τόπο καταγωγής του πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940.

Στις 16 Οκτωβρίου, πρώτη Κυριακή μετά τις 15 Οκτωβρίου, όπως έχει συμφωνηθεί και καθιερωθεί, προγραμματίστηκε και για φέτος η εκδήλωση – επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του έθνους, που διοργανώνει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και θα διοργανωθεί στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στον οικισμό Πλατάνια Οξυάς, γενέτειρα του πρώτου από το νομό Καρδίτσας πεσόντα στον πόλεμο του 1940. Ομιλητής για φέτος θα είναι ο ιστορικός ερευνητής Απόστολος Μπρέντας, με ιδιαίτερα πλούσιες  εμπειρίες από τη μελέτη πολλών πτυχών του έπους του ’40, ο οποίος και θα έρθει από την Αθήνα ειδικά για το συγκεκριμένο σκοπό. Θέμα της ομιλίας : «Η ζωντανή παρουσία της Παναγίας στον πόλεμο του 1940 – 41».

Καλούνται όλοι οι Οξυώτες και οι φίλοι του χωριού να ανταποκριθούν για ακόμα μία φορά στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Συλλόγου της Οξυάς, που τιμά όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας, ταυτόχρονα, και την ιστορία του χωριού.

Στο τέλος της εκδήλωσης θ’  ακολουθήσει καφές και προβολή σχετικού οπτικοασκουστικού υλικού.

afisa-1940-maxitis

 
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας στην επιχείρηση “Καραγκούνικο Λουκάνικο Πλιάσσας”

Επόμενο άρθρο

Ανάβαση στο κακοτράχαλο Ντεληδήμι Αργιθέας από πολυπληθή ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας