Υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στο 1o Γυμνάσιο Μουζακίου

Share

Υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στο 1o Γυμνάσιο Μουζακίου

Το Σχολείο μας αξιοποιώντας τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με το Υπουργείο Υγείας υλοποίησε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση  του μαθητικού μας δυναμικού σε θέματα δημόσιας υγείας με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Συγκεκριμένα, στις 29/03/24 και 03/04/24 οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης  συμμετείχαν σε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα τον εθισμό στο κάπνισμα. Έλαβαν πληροφορίες για τις κατηγορίες των καπνικών προϊόντων, προβληματίστηκαν για τα κίνητρα που οδηγούν σε εξάρτηση από αυτά, συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα των επιπλοκών που προκαλεί η χρήση τους και ενημερώθηκαν για σύγχρονες πρακτικές απεθισμού και διακοπής του καπνίσματος.

Αντίστοιχα, στους μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης, που κατανεμήθηκαν σε δύο ομάδες (αγόρια-κορίτσια), προβλήθηκε στις 02/04/24 οπτικό υλικό με θέμα την αντισύλληψη, τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις και την αναπαραγωγική υγεία. Η παρουσίαση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παιδιών, έδωσε το έναυσμα για τη διατύπωση σχετικών ερωτημάτων και διασφάλισε την έγκυρη και επιστημονική πληροφόρηση.

Την υλοποίηση των δράσεων επωμίστηκαν οι κ.κ. Ρήγα Μαρία και Γούλα Αλεξάνδρα, Επισκέπτριες Υγείας καθώς και η κ. Θωμάκη Στέλλα, Μαία του  Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Από την πλευρά του Σχολείου μας την οργάνωση και τον συντονισμό ανέλαβε η φιλόλογος κ. Φωτίου Μαρία.

Δείτε επίσης