Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Δεν υπάρχει η μια χωρίς την άλλη

igionomikoi sinenesi

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: Δεν υπάρχει η μια χωρίς την άλλη

Γράφει η Παπαζάνη Aγγελική – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Αυτό προσπαθούν μήνες τώρα να καταδείξουν μέσω του αγώνα τους οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας – 36 νοσοκομεία /δομές και ΕΚΑΒ, που έπεσαν θύματα μίας «παρέκκλισης». Η εκτροπή αυτή που σήμανε ουσιαστικά την παραβίαση του Κώδικα Της Νυρεμβέργης και των Υπερσυνταγματικών συνθηκών που ρυθμίζουν ζητήματα βιο-ηθικής τούς στοίχισε την εργασία τους, από την οποία απομακρύνθηκαν, επειδή δε συναίνεσαν να εμβολιαστούν με τα σκευάσματα νέας τεχνολογίας.

Από τις  14/2/2022 άφησαν το στέκι τους ,το πάρκο Ελευθερίας που τους φιλοξενούσε μέχρι πρότινος, και εγκαταστάθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, βροντοφωνάζοντας την αντίθεσή τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και τις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

Δίπλα τους ο απλός λαός που συμμερίζεται τις ανησυχίες τους για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόφαση την πανδημία και  οι συνάδελφοί τους που  έφτασαν σε σημείο εξουθένωσης λόγω της απομάκρυνσης των έμπειρων γιατρών και νοσηλευτών από το σύστημα Υγείας ακριβώς τη στιγμή που δεν περίσσευε κανένας.

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική» μας είπε  ο κος Δ. Ευθυμιάδης, , Διευθυντής Ε.Σ.Υ,  Καρδιολόγος, Γιατρός Επείγουσας αεροπορικής Ιατρικής, τέως εθνικός εκπρόσωπος στον ΠΟΥ, τέως υπεύθυνος του γραφείου αεροκομιδών Αθηνών. «Οι συνάνθρωποί μας απέδειξαν ότι διαθέτουν κρίση. Η προπαγάνδα πια δεν πιάνει. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε κίνδυνο. Το προσωπικό έχει σηκώσει ένα δυσβάσταχτο βάρος στους ώμους του. Την ίδια στιγμή εμείς που δεν συναινέσαμε στον εμβολιασμό μας βρεθήκαμε ως μολυσματικοί εκτός εργασίας, καταδικασμένοι σε ασιτία. Είμαστε εδώ! Είμαστε παντού! Θα γίνουμε εφιάλτης του κάθε Υπουργού!».

«Ο αγώνας μας είναι αξιακός», επεσήμανε ο κος Αρ. Νταλιάνης, επεμβατικός καρδιολόγος. «Αγωνιζόμαστε  για μια δημόσια δωρεάν Υγεία και για κατάργηση της Υποχρεωτικότητας , που προσβάλλει την αυτοδιάθεση του ατόμου και δεν προσφέρει τίποτε στη δημόσια υγεία, την οποία και επικαλούνται».

Το κίνημα της άσπρης μπλούζας από τις αρχές Σεπτέμβρη έχει αρχίσει έναν ανένδοτο αγώνα για να προασπίσει τα αυτονότητα .Δεν υπάρχει πια κανένα επιστημονικό ή ηθικό έρεισμα που να μπορεί να δικαιολογήσει την απομάκρυνσή τους από την εργασία τους. Οι αποφάσεις ξεκάθαρα είναι πολιτικές. Το λόγο έχει το ελληνικό κοινοβούλιο!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Αυτό ο πολίτης δεν πρέπει να το ξεχνά.

Παπαζάνη Aγγελική

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία - Πέμπτη 10/3

Next Article
Δήμος Μουζακίου: Αρχίζουν άμεσα αποκαταστάσεις ζημιών εντός και εκτός Τοπικών Κοινοτήτων προϋπολογισμού 415000 ευρώ

Δήμος Μουζακίου: Αρχίζουν άμεσα αποκαταστάσεις ζημιών εντός και εκτός Τοπικών Κοινοτήτων προϋπολογισμού 415000 ευρώ

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…