Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξύπνησε από το …λήθαργο η ΠΟΑΣ σηκώνει σημαία κατά αειφορικών επενδύσεων στην Αργιθεα .., !

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Ξύπνησε από το …λήθαργο η ΠΟΑΣ σηκώνει σημαία κατά αειφορικών επενδύσεων στην Αργιθεα .., !

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Η ΠΟΑΣ ( πανελλήνια ομοσπονδία αργιθεατικων συλλόγων) που επι χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια , χειμερία νάρκη και λήθαργο με πρόσχημα τον .,, κοβιντ , ξαφνικά ξύπνησε και με ανακοίνωση της καλεί συλλόγους – φορείς σε ‘’κοινό αγώνα’’ κατά αιολικών στον Τύμπανο – θέση Αγκαθακι , προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας .

• Μάλιστα υποστηρίζει – άνευ σοβαρότητας – ότι ο νέος Υποσταθμός ΔΕΗ που ολοκληρώθηκε στον αυχένα του Τυμπάνου είναι για ζημιά της ορεινής Αργιθέας, της οποίας το μέλλον … προβλέπει δυσοίωνο ( sik). ..

^ Στον αιώνα της καθαρής ενέργειας , των ανανεώσιμων πηγών , της απεξάρτησης από ορυκτά καρκινογόνα καύσιμα , έρχονται νέοι – υποτίθεται- άνθρωποι και στρέφονται κατά των αειφορικων επενδύσεων που θα φέρουν έσοδα και ανταποδοτικά έργα στην υπό ερήμωση και φτωχοποίηση Αργιθεα των 20 κοινοτήτων . Που δαμάζουν τον αφιλόξενο Τύμπανο και βελτιώνουν οδική βατότητα και ασφάλεια διερχόμενων με φωτισμό – φύλαξη – συνεχή καθαρισμό .

• Προκύπτουν αβίαστα ερωτήματα:

1. Νομιμοποιείται η κ πρόεδρος ΠΟΑΣ με διαδικτυακό ΔΣ ;;;

( προβλέπεται από το καταστατικό ο τρόπος σύγκλησης εξ αποστάσεως 😉 να προτρέπει σε δικαστικό αγώνα τους πολιτιστικούς φορείς – μέλη ΠΟΑΣ ;

2. Στο παναργιθεατικο συνέδριο 2017 – στην Παναγία Επισκοπή η ίδια πρόεδρος έφερε ως εισηγητή τον κ Τσουκαλά κοινοτάρχη Αναβρας Μαγνησίας για να εξηγήσει επι δίωρο τα θετικά των αιολικών έργων που εκείνος είχε προωθήσει στον τόπο του. Τι άλλαξε σήμερα ;

3. Η ορεινή Αργιθεα και οι Αργιθεατες εκπροσωπούνται από το ΔΣ και τον Δήμαρχο δήμου μας . Όχι από πολιτιστικά σωματεία – ανενεργά και αδρανοποιημένα εδώ και καιρό – συνήθως .,. « σφραγίδες» ούτε από … εκτός εποχής ακτιβιστές και οικολογούντες…

4. Βέβαια ο καθενας μπορεί να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και να διαμαρτύρεται με νομιμα μέσα

( χωρίς πετροβολημα και επιθετικές πράξεις ).Αλλά ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν ότι θα ανακόψουν την πορεία προόδου και οικονομικής ανάπτυξης της καθηλωμένος ορεινής περιοχής μας με αντιρρήσεις κατά αιολικών κ υδροηλεκτρικών έργων , που ξεκίνησαν το 2001 κατά μικρού υδροηλ Ρέμα Πετριλιώτη στην Ανατολική Αργιθεα …

5. Ο κύβος ερρίφθη από Ευρωπαϊκή Ένωση με το New Green Deal , την Ελλάδα – κυβέρνηση, με το νέο Εθνικό Ενεργειακό Σχέδιο … την ζωσα ανάγκη για καθαρή ενέργεια με αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

• Ηδη το ΔΣ Αργιθέας από το 2018 με ισχυρή έγκυρη απόφαση ευρείας πλειοψηφίας τάχθηκε υπέρ των αιολικών ( Χονδροσπάνι Ανατολικής)με σαφείς όρους κ προυποθεσεις υπέρ του περιβάλλοντος , τοπικών κοινωνιών , τήρησης της νομοθεσίας & ανταποδοτικά έργα . Η απόφαση αυτή δεν έχει ανακληθεί ούτε τροποποιηθεί καθότι υπάρχει νομική δέσμευση και συνέχεια στη διοίκηση.

Υπέρ με το ΔΣ Μουζακιου για εγκατάσταση ΔΕΗ σε Τύμπανο και έχει λάβει το δημοτικό ταμείο ενίσχυση από ΔΕΗ Αν ΑΕ .

Ας υπάρξει ανακοίνωση Δήμου .

6. Οι Αργιθεατες δεν έχουν δει καμμία δράση της ΠΟΑΣ κατά της περιφέρειας Θεσσαλίας για τα χάλια των κεντρικών δρόμων , των σχολικών λασποδρομων ,όπου ταλαιπωρούνται παιδιά μας , την απομόνωση , τη μη επίσκεψη ηγετών κλπ κλπ

Μάλλον λαμβάνει ενισχύσεις από ταμείο περιφέρειας για … χορευτικές φιγούρες και σωου στα ορεινά μας .

Ας περιοριστούν οι διοικούντες σε αυτά τα δρώμενα …

^ Εκτός αν μέσω των … ‘ασκήσεων’ κατά Αιολικών κάποιοι-ες επιθυμούν να αλλάξουν πεδίο δράσης : από πολιτιστικά στα … αυτοδιοικητικά ενόψει τοπικών εκλογών 2023 .

^ Αλλά τα παίγνια … έχουν ήδη αποκαλυφθεί και από τον έσχατο πολίτη της ορεινής πατρίδας ..,

Ο κύβος ερρίφθη ! Η ορεινή Αργιθεα θα προοδεύσει και θα μετατραπεί σε κόμβο αειφορικων έργων και παραγωγής καθαρής ενέργειας με αιολικά και υδροηλεκτρικά .

Οι φυσικοί πόροι : αέρας – νερά Αχελωου και ποταμιών της θα αξιοποιηθούν υπέρ Αργιθεατων και όλων των Θεσσαλών !!!

Δημήτρης Παπακώστας 1-11-22

• φωτογραφίες από Τύμπανο – Σταθμός παραγωγής ΔΕΗ

timpanos ilektriki dei 1 timpanos ilektriki dei 2




Total
0
Shares
Previous Article
Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου στη Λάρισα (video)

Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου στη Λάρισα (video)

Next Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022-24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ