Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία από την Παρασκευή 15-5-2020

nipiagogeio

1ο & 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Από την Παρασκευή 15-5-2020 έως 30-5-2020 ξεκινούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία.

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να εισέρχονται στην Εννιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr και στην ηλεκτρονική υπηρεσία «πρώτη εγγραφή» με τους κωδικούς taxis και να εγγράφουν το παιδί τους στη σχολική μας μονάδα, εφόσον ανήκουν στη σχολική μας περιφέρεια, σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας τους.

Κατόπιν μπορούν να προμηθεύονται από τη σχολική μας μονάδα καθημερινά 09:00 με 11:00 π.μ. αιτήσεις εγγραφής και ΑΔΥΜ, ώστε να τα συμπληρώσουν και να τα προσκομίσουν με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για να ολοκληρωθεί η εγγραφή του παιδιού στο σχολείο.

 Σας ενημερώνουμε ότι η εγγραφή του παιδιού σας ολοκληρώνεται μόνο εφόσον προσκομίσετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δικαιολογητικά εγγραφής στο νηπιαγωγείο:

  • Αίτηση εγγραφής-υπεύθυνη δήλωση (δίνεται από το νηπιαγωγείο)
  • ΑΔΥΜ (δίνεται από το νηπιαγωγείο)
  • Βιβλιάριο υγείας παιδιού ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
  • Έγγραφο ή σχετικό αποδεικτικό (λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο) ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

Για τις εγγραφές στο προαιρετικό ολοήμερο τμήμα οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν εκτός των παραπάνω δικαιολογητικών και:

  • Μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο.
  • Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

Τηλ. επικοινωνίας σχολείου:  2445041397


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Ενέργειες γονέων /κηδεμόνων

  • Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) / Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή».
  • Οι εγγραφές στα ειδικά και ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, αλλά στο νηπιαγωγείο.
  • Οι γονείς / κηδεμόνες εισέρχονται στο σύστημα με κωδικούς – διαπιστευτήρια taxisnet.
  • Οι γονείς / κηδεμόνες επιλέγουν νηπιαγωγείο ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας τους και συμπληρώνουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (προαιρετικά) και κινητό τηλέφωνο για να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους.
  • Κατά την υποβολή της αίτησης οι γονείς / κηδεμόνες συμπληρώνουν τα κάτωθι:

Α) στοιχεία νηπίου/προνηπίου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης) με επιλογή από τον κατάλογο εγγεγραμμένων τέκνων στην οικογενειακή μερίδα που εμφανίζεται λόγω της διαλειτουργικότητας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» με το «Μητρώο Πολιτών»

Σε περίπτωση που ο κατάλογος από το μητρώο δεν περιλαμβάνει το τέκνο προς εγγραφή, ο γονέας/κηδεμόνας μπορεί να συμπληρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας με νόμιμο έγγραφο το οποίο αναρτά σε ψηφιακή μορφή.

Β) Διεύθυνση μόνιμης κατοικίας (Οδός – αριθμός – δήμος – ταχυδρομικός κώδικας) αναρτούν σε ψηφιακή μορφή έγγραφο που να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

Γ) Στοιχεία άλλων τέκνων που φοιτούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα (εφόσον υπάρχουν)

Δ) Αν επιθυμούν τη φοίτηση στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής.

Ε) Στοιχεία συνοδών κατά την προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων/προνηπίων

Παράλληλα επιλέγεται η δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου»

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στη φοίτηση αδερφών στην ίδια ή συστεγαζόμενη σχολική μονάδα καθώς και για τη φοίτηση στο ολοήμερο υποβάλλονται στο νηπιαγωγείο σε προθεσμία που ορίζεται από το Διευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η του Νηπιαγωγείου.

  • Οι γονείς/κηδεμόνες προσκομίζουν στη σχολική μονάδα, σε χρόνο που θα οριστεί από το Διευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η του Νηπιαγωγείου τα κάτωθι:
    • αίτηση εγγραφής και δικαιολογητικά που αφορούν στο ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής.
    • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας
    • Βιβλιάριο υγείας μαθητή/τριας ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
    • Σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία.
  • Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου του οποίου αιτείται εγγραφή.
  • Μετά την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που δήλωσαν για την πορεία της αίτησής τους.
  • Σε περίπτωση που απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτηση επιστρέφεται από το νηπιαγωγείο στους γονείς για να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr).
  • Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ανωτέρω ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθεί αυτοπροσώπως στο νηπιαγωγείο.

Επισημαίνεται ότι η αποδοχή της αίτησης από το νηπιαγωγείο δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στη σχολική μονάδα που έχει δηλωθεί. Η σχολική μονάδα φοίτησης καθορίζεται μετά το πέρας της διαδικασίας των εγγραφών και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε νηπιαγωγείου.




Total
0
Shares
Previous Article
iroini 3

Λάρισα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πάνω από ένα κιλό ηρωίνη

Next Article
«Τα παράπονα στον Δήμαρχο» μέσω αναβαθμισμένης ψηφιακής πλατφόρμας

«Τα παράπονα στον Δήμαρχο» μέσω αναβαθμισμένης ψηφιακής πλατφόρμας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…